Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Cisco Networking Academy - zece ani de succes in invatamantul electronic

Cisco Networking Academy - zece ani de succes in invatamantul electronic
Cisco Romania a celebrat un deceniu de activitate a programului Cisco Networking Academy, in cadrul unui eveniment la care au participat reprezentanti ai Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului, ai altor organizatii partenere ale programului si managementul companiei.

Acest program ofera elevilor, studentilor sau absolventilor oportunitatea de a se pregati in domenii de real interes din tehnologia informatiei si a comunicatiilor. Cisco Networking Academy se adreseaza tuturor institutiilor de invatamant, insa de aceste cursuri pot beneficia in mod gratuit numai institutiile de invatamanat de stat sau particulare acreditate de Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului, precum si organizatiile non-profit care isi desfasoara activitatea in domeniul educatiei si pregatirii profesionale.

In noiembrie 2005, Cisco Romania si Ministerul Educatiei si Cercetarii au semnat un Memorandum de Colaborare privind introducerea unor cursuri oferite de programul NetAcad in curriculumul obligatoriu din invatamantul profesional si tehnic.

Ministrul Educatiei, Cercetarii si Tineretului, Cristian Adomnitei, apreciaza ca un obiectiv major al politicii educationale, care se constituie intr-o prioritate pe agenda sa de lucru, este transformarea scolii intr-o institutie atractiva, capabila sa raspunda, prin calitatea ofertei, optiunilor tinerilor privind dezvoltarea propriei cariere.

Formarea profesionala, ca dealtfel intreaga educatie, este chemata sa-si aduca tot mai mult contributia la dezvoltarea capitalului uman, implicit la cresterea economica. "Parteneriatul cu Cisco Networking Academy este un exemplu de buna practica pentru minister" a mentionat domnul ministru.

Programul utilizeaza cele mai moderne metode de invatamant electronic, precum si lucrari de laborator,toate desfasurate sub direcat indrumare a instructorilor certificati. Astfel, se imbina armonios teoria cu practica.

In urma acestor cursuri, absolventii primesc certificate recunoscute la nivel mondial.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://www.bloombiz.ro/ target=_blank>Bloombiz</a>)Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1088 ori