Cindrea (PSD): Fiecare pensionar pierde o suta de lei lunar prin Legea pensiilor

Vineri, 12 Februarie 2010, ora 17:31
1466 citiri
Cindrea (PSD): Fiecare pensionar pierde o suta de lei lunar prin Legea pensiilor

Vicepresedintele Comisiei pentru munca si protectie sociala din Camera Deputatilor Ioan Cindrea (PSD) afirma ca, prin legea pensiilor, fiecare pensionar va pierde, in medie, o suta de lei lunar, adaugand ca justificarea potrivit careia se vrea reducerea pensiilor exagerate este "praf in ochi".

Deputatul PSD de Sibiu Ioan Cindrea, care detine functia de vicepresedinte al Comisiei pentru munca si protectie sociala din cadrul Camerei Deputatilor, sustine ca Legea pensiilor va afecta toti pensionarii, nu doar pe cei cu pensii mari, precizeaza Mediafax.

"O suta de lei, lunar, in medie, pierde fiecare pensionar din Romania. Faptul ca vor sa diminueze niste pensii exagerate este un praf in ochii tuturor pensionarilor, o justificare falsa. De fapt, sunt afectati toti cei 5,8 milioane de pensionari, reducandu-li-se pensia cu o suta de lei. Actuala pensie medie este de 726, fata de 826 de lei, cat ar trebui sa fie", a declarat, vineri, deputatul Ioan Cindrea.

Cindrea a mentionat ca pensionarii "vor fi sacrificati" din dorinta de a reduce cheltuielile pe timp de criza, dar legea va produce efecte si in anii urmatori, ajungand ca, in zece ani, punctul de pensie sa scada drastic.

"Noua lege unitara a pensiilor urmareste un singur lucru: reducerea cheltuielilor cu pensiile in Romania si ii sacrifica pe toti cei aproape sase milioane de pensionari. Acelasi lucru se va intampla si la anul, si in urmatorii ani, prin formula de calcul pe care a introdus-o si ii va afecta pe toti pensionarii din Romania, si pe cei cu pensii mici, si pe cei cu pensii mari. In zece ani, va scadea punctul de pensie la 28 la suta", a afirmat Ioan Cindrea.

Guvernul a avizat, in sedinta de miercuri, proiectul de lege privind sistemul unitar de pensii publice, urmand ca documentul sa fie transmis Parlamentului spre dezbatere prioritara. 

#lege, #pensii, #pensionari, #pierderi , #Stiri Locuri de munca