Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Cel mai bine plătite joburi din Europa. Țările în care experții obțin venituri mai mari decât media globală

Cel mai bine plătite joburi din Europa. Țările în care experții obțin venituri mai mari decât media globală

Expații tind să încaseze venituri mai mari decât colegii lor de profesie din țările de origine. Taxele sunt un factor major, mulți expați aleg să locuiască în țări care au o cotă de impozitare mai mică decât în țările lor de origine.

Un sondaj realizat de Employment Conditions Abroad (ECA) oferă date de referință detaliate despre salariile expatilor în diverse tari. Sondajul a arătat că există zece țări în care expații obțin venituri mai mari decât media globală, potrivit expatfocus.com.

Sondajul a inclus peste 300 de companii globale din 170 de țări, cu peste 10.000 de angajați din întreaga lume. Un pachet de beneficii standard pentru un post de manager de nivel mediu, în afară de salariu, include costuri de relocare, locuință, asigurări medicale și educație, printre altele.

Pe baza economiei, populației, culturii și resurselor, fiecare țară oferă diferite locuri de muncă.

Țările Europene cu cele mai bine plătite joburi pentru expați

1. Marea Britanie

Potrivit sondajului My Expatriate Market Pay Survey de la ECA, Regatul Unit se află în top cu cele mai avantajoase salarii pentru expați. Pachetul total mediu profesioniștii de nivel managerial mediu în Marea Britanie este de aproximativ 430.000 $ anual.

Sectorul serviciilor din Marea Britanie este principalul motor al economiei țării, iar acesta reprezintă aproape 80% din PIB-ul total. Principalele sectoare de servicii includ afaceri, domeniul bancar și asigurări. Marea Britanie are, de asemenea, printre cele mai mari economii de producție din lume. Jucătorii cheie din industria aerospațială au ca bază Marea Britanie. Este, de asemenea, țara celor mai puternice companii farmaceutice din lume. Din punct de vedere istoric, industria auto și a construcțiilor au fost proeminente în țară.

2. Elveția

Expații care lucrează în Elveția câștigă un salariu mediu de 178.616 euro anual, care este aproape dublul mediei globale, fiind cel mai mare din lume. Elveția s-a clasat în fruntea clasamentului datorită combinației dintre venituri mari și o cultură remarcabilă a muncii.

Capitala Elveției, Geneva, găzduiește sediul european al Națiunilor Unite. Țara este considerată a fi cea mai bună locație pentru o carieră în străinătate și mai mult de jumătate dintre cei chestionați de HSBC au susținut că echilibrul dintre viața profesională și cea personală este unul foarte satisfăcător.

...citeste mai departe despre "Cel mai bine plătite joburi din Europa. Țările în care experții obțin venituri mai mari decât media globală" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 441 ori