Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Cel mai bine platit broker din lume a castigat anul trecut circa 2 miliarde dolari

Cel mai bine platit broker din lume a castigat anul trecut circa 2 miliarde dolari
Cel mai bine platit broker din lume, americanul John Arnold, in varsta de doar 33 de ani, a castigat aproape doua miliarde de dolari in 2006, reiese dintr-un clasament anual realizat de revista Trader Monthly, relateaza AFP.

Cinci brokeri au castigat peste un miliarde de dolari in 2006 si ocupantii primelor 100 de pozitii in clasamentul celor mai bine platiti brokeri din lume au castigat in medie 241 milioane dolari.

Printre cei care conduc acest clasament se remarca in ordine: James Simons(68 de ani) care a castigat intre 1,5 si 2 miliarde dolari in 2006, Eddie Lambert (44 de ani) ce a castigat intre 1 si 1,5 miliarde dolari, T Boone Pickens (78 ani) ce a castigat intre 1 si 1,5 miliarde dolari si Stevie Cohen (50 de ani), ce a castigat peste 1 miliard dolari.

Majoritatea brokerilor "de succes" sunt din New York, 40 din cei 100 fiind rezidenti ai metropolei americane, urmati de brokerii din Londra (27 din cei 100).

Dintre acesti brokeri, doar sapte nu lucreaza pentru fonduri de risc (hedging), aceste fonduri speculative exploatand anomaliile pietei si scaparile legislatiei financiare pentru a realiza operatiuni profitabile.

Bloombiz
(Sursa: NewsIn)Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 923 ori