Cei mai multi expati din tara noastra provin din Ungaria si Germania

Marti, 18 August 2009, ora 11:34
1581 citiri
Cei mai multi expati din tara noastra provin din Ungaria si Germania

Lipsa spe­cialistilor romani din anumite domenii deter­mina companiile sa apeleze la manageri straini cu experienta, chiar si pe timp de criza. In prima jumatate a acestui an aproape 200 de angajati straini preluand functii de conducere la firmele de pe piata locala.

Numarul cetatenilor detasati in Romania din statele membre UE sau din Spatiul Economic European (SEE) a crescut cu aproape 5%, de la 2.239 la 2.338 de persoane, fata de prima jumatate a anului trecut, informeaza Business Standard.

In tara noastra au mai venit peste 90 de consultanti, 60 de ingineri si peste 20 de specialisti in constructii.

Cei mai multi dintre strainii veniti in Romania au fost angajati in constructii, in industria navala sau ca administratori si coordonatori de echipa.

Cei mai multi expati provin din tari precum Ungaria (625), Germania (334), Bulgaria (305) si Italia (191). Alte tari de provenienta sunt Canada, SUA, Turcia si Serbia.

Un angajat relocat castiga un salariu cu cel putin 20% mai mare fata de cel pe care il primea in tara de origine.

Daca media venitului anual brut al unui manager roman este de 19.500 de euro, un manager german care detine o pozitie similara in tara de origine are, in medie, un venit anual brut de 111.000 de euro.

#expati, #tara, #Ungaria, #Germania, #companii , #Stiri Locuri de munca