Ce urmeaza dupa interviul de angajare?

Marti, 11 Mai 2010, ora 15:27
6019 citiri
Ce urmeaza dupa interviul de angajare?

Odata depasit momentul "confruntarii" cu angajatorul, candidatul trebuie sa stie ca urmatorul pas este determinant. O scrisoare sau un e-mail de urmarire dat in momentul oportun poate insemna primirea jobului dorit, conform eHow.com. 

Iata cateva sfaturi pentru a genera un feedback pozitiv din partea angajatorului chiar si dupa ce interviul s-a incheiat.

Cartea de vizita, extrem de utila

Cartea de vizita primita in timpul interviului trebuie pastrata, pentru ca ofera datele de contact ale angajatorului.

Adresa de e-mail de pe cartea de vizita te va ajuta sa iei personal legatura cu angajatorul, dupa interviu.

Scrie o scrisoare imediat dupa interviu

In timp ce unele persoane prefera sa trimita un e-mail, altele considera ca o scrisoare de mana ar putea da o nota personala si, in consecinta, ar avea mai mult succes.

In textul pe care il scrii, exprima-ti multumirea pentru timpul acordat intalnirii si aminteste de un subiect oarecare, mentionat in timpul interviului.

Trimite un e-mail

Desi e-mail-ul este mai putin personal, ideea de a tine legatura cu angajatorul este mai importanta decat modalitatea prin care o faci, potrivit eHow.com.

Subiectul mail-ului trebuie sa iasa in evidenta, pentru a fi sigur ca nu va fi trecut cu vederea.

Limbajul, un truc folositor

Cand scrii o scrisoare "de urmarire", intentia ta este sa-i multumesti angajatorului pentru timpul acordat si sa-i reamintesti despre interesul tau fata de job.

Te poti folosi de aceasta scrisoare pentru a mentiona avantajele pe care le-ai putea aduce companiei sau ai putea impartasi cateva idei de imbunatatire a productivitatii.

Poti folosi formule de adresare precum "Draga X" si poti incheia scrisoarea intr-o nota personala folosind expresii de incheiere de tipul "Cu sinceritate", care pastreaza totusi un ton profesionist.

Politetea, acuratetea si actualitatea sunt cele mai importante caracteristici ale unei astfel de scrisori, in care trebuie evitata cererea explicita a unui raspuns.

Tine cont de factorul "timp"

Nu e niciodata prea devreme sa trimiti o scrisoare de urmarire, de aceea specialistii sustin ca poti trimite un e-mail la cateva ore dupa interviu.

Daca interviul are loc spre sfarsitul saptamanii, trimite mesajul inainte de weekend pentru ca destinatarul are mai mult timp sa raspunda la un mail intr-o zi de vineri. 

#angajare, #interviu, #mail, #scrisoare , #Stiri Locuri de munca