Ce spun schimbarile frecvente de job despre tine

Luni, 06 Decembrie 2010, ora 17:27
2423 citiri
Ce spun schimbarile frecvente de job despre tine

Deciziile pe care le iei in cariera pun o amprenta clara pentru orice potential angajator. In momentul in care te simti neimplinit in locul in care te afli, cea mai buna decizie pare a fi schimbarea. Cu toate acestea trebuie sa ai un argument solid in fata angajatorilor si in fata ta, mai tarziu, cand exista riscul sa regreti alegerea facuta, informeaza publicatia Forbes. 

Pentru a face o miscare potrivita trebuie sa intelegi atat aspectele pozitive cat si cele negative ale acestor schimbari dese si modului in care acestea pot avea influenta asupra obiectivelor profesionale pe termen lung.

Schimbarile de job te ajuta sa te descoperi profesional

In mod evident, nimeni nu se asteapta sa ai o idee clara despre ceea ce iti doresti sa faci inca in cariera, imediat dupa facultate.

Pe masura ce trece timpul, insa, ar trebui sa iti dai seama cum arata jobul potrivit pentru tine, spun specialistii.

Chiar daca simti nevoia sa incerci joburi diferite pentru a lua o decizie, specialistii te sfatuiesc sa nu parasesti locul de munca mai devreme de un an, pentru a avea suficient timp sa acumulezi experienta si sa te informezi.

Schimbarea de joburi te ajuta sa iesi din monotonie

Trecand de la un job la altul experimentezi varietatea domeniilor, aptitudinilor si poti cunoaste foarte multi oameni extrem de diferiti.

Pe de alta parte, orice loc de munca va oferi un anumit grad de monotonie, lucru absolut normal, avand in vedere ca primesti bani pentru a indeplini constant nevoile companiei.

Experienta, un subiect discutabil

Daca ai schimbat cateva joburi intr-un timp destul de scurt, poti ambala situatia foarte frumos, sustinand ca ai dobandit un numar mare de aptitudini si o perspectiva mai deschisa asupra vietii profesionale.

Cu toate acestea, experienta pe care ai dobandit-o nu este tocmai consistenta.

O perioada scurta de timp nu iti permite sa intelegi cu adevarat care este evolutia lucrurilor, iar potentialii angajatori si-ar putea pune cateva semne de intrebare cu privire la nivelul aptitudinilor tale.

Lipsa de loialitate

Acest aspect nu are nicio parte pozitiva, intrucat angajatorii te vor judeca imediat, daca ai multe joburi la activ intr-o perioada scurta de timp.

Ei vor pune la indoiala capacitatea ta de a fi loial unei companii si se vor gandi de doua ori inainte sa investeasca timp, bani si energie intr-un angajat care oricum va pleca in cateva luni.

Nu incerca sa ignori acest aspect, ci gaseste o justificare solida pentru evenimentele profesionale din viata ta, te sfatuiesc specialistii.

Poti fi catalogat drept “indecis”

Un angajat care a trecut repede de la un job la altul are o credibilitate foarte scazuta in fata angajatorilor carora le spune ca ar fi incantat sa munceasca pentru ei si ca se considera candidatul perfect pentru post, spun expertii.

Trecutul tau nu  iti este tocmai un aliat in aceasta situatie, insa daca stii cum sa prezinti lucrurile, ai o sansa sa demonstrezi ca trecutul te-a invatat ce iti doresti, dar mai ales ce nu iti doresti de la un loc de munca.

Potrivit lui George Butunoiu, Managing Partner George Butunoiu Consulting , cel mai important este contextul, companiile implicate si perioada petrecuta in fiecare post, atunci cand ai de-a face cu un candidat care a schimbat mai multe joburi intr-un singur an.

Despre profesionistii care nu isi gasesc locul intr-un mediu business, consultantul George Butunoiu este de parere ca nepotrivirea cu oamenii alaturi de care muncesc ii poate indeparta pe acestia de companie.

Varianta unor oferte financiare mai bune ca argument pentru schimbarile frecvente de job este putin probabila pentru acesta.

“Cand cineva schimba mai multe joburi, te gandesti ca e o problema cu persoana respectiva, statistic vorbind.

Nu este o problema a lipsei de loialitate, cat pot fi dificultati de adaptare, probleme de personalitate sau de competenta profesionala” a declarat George Butunoiu pentru Bloombiz.ro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#schimbari, # job, # angajator, # cariera , #Stiri Locuri de munca