Ce se intampla cand ti se schimba seful?

Miercuri, 27 Iulie 2011, ora 16:28
3109 citiri
Ce se intampla cand ti se schimba seful?

Schimbarea conducerii, in compania unde nu lucrezi, nu este niciodata usoara. Un nou sef, noi pretentii, mici nedreptati, noi modalitati de a percepe ce faci tu mai bine de ani de zile, poate chiar si o noua atitudine surprinzator de placuta sunt lucrurile la care trebuie sa te astepti in momentul in care se schimba conducerea companiei in care lucrezi. 

Nu uita, insa, ca peste cativa ani vei acumula noi si noi frustrari carora trebuie sa inveti sa le faci fata.

Iata la ce te poti astepta atunci cand se petrece o schimbare majora in echipa de management, potrivit Business Week.

Noul sef te va aborda foarte des, la inceput

Asteapta-te sa primesti e-mail-uri in mod regulat si vizite personale in birou pentru ca, aparent, seful vrea sa se faca bine cunoscut, sa isi asigure legitimitatea si sa va explice cum se imbina asteptarile pe care le are de la voi cu viziunea sa.

Dincolo de toate astea, el vrea sa ajute la cladirea entuziasmului, a increderii dar si a confortului in companie, pentru ca mai apoi sa poata sa ceara chiar si lucruri care nu au mai fost facute pana acum, in companie.

Ti se va cere mereu feedback

Te poti astepta ca seful tau sa vrea mereu sa stie de ce nu iti place sa faci un anumit lucru si, implicit, care sunt prioritatile impuse de companie care nu au sens pentru tine si care iti consuma timpul degeaba.

Acum este momentul sa scoti la iveala toate ideile care au fost inhibate pana acum si sa profiti de noua sansa de a face o impresie buna.

Cultura va suferi schimbari

Noul sef a fost agajat cu un motiv solid si, cel mai probabil, a fost ales pentru ca lucrurile nu mergeau deloc bine pana acum si el pare sa dea o noua sansa companiei.

Valorile si prioritatile noului conducator vor deveni in curand baza culturii organizationale, iar rezultatele tale vor fi judecate in functie de acest context.

Noul sef isi va aduce oamenii sai

Pentru a-si duce la capat misiunea, noul sef va cauta sa creasca nivelul calitatii capitalului uman aducandu-si oameni in care stie ca poate avea incredere.

Cel mai probabil, el va aduce in companie oameni cu care a mai lucrat, chiar si angajati ai competitiei, construind astfel o noua companie in cadrul companiei mari.

Acesta nu este un motiv de descurajare, insa, pentru ca la urmatorul val de promovari vor fi fi luati in considerare cei care s-au adaptat si au dat rezultate bune.

Vor avea loc schimbari de structura

Noul sef a fost ales pentru a aduce o noua perspectiva asupra modului in care sunt facute lucrurile in companie.

Exista sansa ca jobul tau sa fie desfiintat, exista sansa ca rolul tau sa fie diminuat considerabil sau ca statutul tau in companie sa fie schimbat complet.

Doar la sfarsitul procesului de schimbare vei putea vedea exact care sunt castigatorii “loteriei”.

Deciziile vor fi luate rapid

Noul manager a fost ales tocmai pentru ca are deja un plan pe care trebuie sa il puna in aplicare pentru a-si pastra pozitia si renumele.

Va incepe cu problemele pe care fostul “regim” nu le-a rezovat, iar cei care nu dau randament si care au rezistat in timp vor disparea curand.

Vor avea loc nedreptati

Noul regim nu stie cine esti si nici nu iti datoreaza nimic, tocmai de aceea nu ar trebui sa te astepti sa iti fie recunoscute eforturile facute in trecut.

Nimeni nu va analiza dinamica departamentelor, pentru a afla cine intelege cu adevarat cum stau lucrurile si cine se descurca. Sunt mari sanse ca oamenii buni sa fie subapreciati, cel putin pentru o perioada, pana reusesc din nou sa demonstreze de ce erau apreciati pana acum.

In cativa ani, totul va reveni la normal

In timp, seful nu va mai fi atat de zambaret, glumet si nici nu va mai fi atat de “in tema” cu ce se intampla in companie si, cel mai probabil, va fi inlocuit de un alt sef, mai tanar si cu alte perspective.

#companie, #job, #management, #schimbare management , #Stiri Locuri de munca

Curs valutar

1 EUR = 4.9759 RON

-0.0004

1 USD = 4.5521 RON

0.0144
  1. Salariul minim european, la un pas de a intra în vigoare. Cum ar putea fi calculate veniturile anagajaților români
  2. Continuă concedierile în industria auto. Unul dintre cei mai mari producători din România trimite acasă 800 de angajați
  3. Ministerul Muncii vrea să accelereze angajarea persoanelor cu dizabilități. Care este planul Simonei Bucura-Oprescu
  4. Competențele pe care le caută angajatorii. Ce cunoștințe devin cruciale în următorii cinci ani
  5. Daune de zeci de mii de euro pentru un angajat al Amazon din România. Compania acuzată de hărțuire deghizată în "managementul performanței"
  6. Ce tipuri de credite sunt disponibile pentru fermieri?
  7. De ce aleg muncitorii din Pakistan să se angajeze în România?