Ce sa raspunzi la un interviu de angajare neobisnuit

Luni, 10 Mai 2010, ora 11:44
5013 citiri
Ce sa raspunzi la un interviu de angajare neobisnuit

Recrutarea angajatilor s-a schimbat, odata cu intreg mediul de afaceri. Intrebarile formale care se puneau la un interviu de angajare au fost inlocuite cu altele, mai neobisnuite, dar mai concludente pentru angajatori. Candidatii de astazi trebuie sa-si evidentieze personalitatea si sa demonstreze ca accepta cultura organizationala a companiei la care vor sa lucreze, informeaza Forbes.com. 

Iata o lista de intrebari neobisnuite la care ai putea fi pus sa raspunzi, la interviul urmator.

Cat esti de fericit, pe o scara de la 1 la 10?

Angajatorii cauta oameni optimisti, sanatosi si devotati, pentru ca este mai usor de colaborat cu acestia si, in consecinta, sunt mai productivi.

Un candidat inteligent se va folosi aceasta intrebare pentru a sublinia absenta frustrarilor in viata sa si va alege nota 9, spun specialistii citati de Forbes.

Cat esti de norocos?

Aceasta intrebare este menita sa evidentieze cat de responsabil este candidatul fata de propriile actiuni, iar raspunsul ar trebui sa incline catre demonstrarea punctelor forte.

In fata acestei intrebari, candidatul trebuie sa se arate increzator, pregatit pentru orice provocare dar si dispus sa depuna efort pentru realizarile care nu depind de noroc.

Ce parere are familia ta despre aspiratiile tale profesionale?

Candidatii se pot ajuta de aceasta intrebare pentru a alcatui o imagine in ochii angajatorului despre ambitia si sustinerea pe care o au din partea familiei.

Descrie mediul in care ai vrea sa lucrezi, in comparatie cu mediul tau actual

Cand candidatii raspund la aceasta intrebare, trebuie sa se concentreze asupra factorilor pozitivi subliniind perspectiva oferita de noul job.

Intervievatii nu trebuie sa exprime sentimente negative fata de actualul loc de munca, pentru a nu lasa impresia de salariati vesnic nemultumiti, informeaza Forbes.

Care sunt valorile cele mai importante intr-o organizatie?

Intentia care se ascunde in spatele acestei intrebari este aflarea gradului de compatibilitate a candidatului cu cultura organizationala a companiei.

Candidatul ar putea sa se familiarizeze cu valorile si misiunea organizatiei, cautand informatii despre aceasta, inainte de a se prezenta la interviu.

Pe o scara de la 1 la 10, cat de mult crezi ca iti poti controla propriul destin?

Un exemplu de raspuns adecvat ar fi urmatorul: " Ati pus o intrebare dificila, dar as spune ca sunt un stapan de nota 7 asupra destinului meu.

Cred cu tarie ca actiunile mele ma definesc si voi incerca mereu sa fiu pregatit pentru orice incercare imi ofera viata."

Argumentele religioase sunt de evitat pentru ca intrebarea este menita sa testeze cat de realist este candidatul.

Daca un taxi si o limuzina ar avea acelasi pret, ce masina ai alege?

Aceasta intrebare permite candidatului sa isi puna in valoare personalitatea.

Alegerea taxiului in favoarea limuzinei poate fi argumentata prin motive economice, apreciate de companiile mari de azi, informeaza Forbes. 

A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
Patronii îngrijoraţi de fluctuaţia angajaţilor sau care îşi pun întrebări despre perioada de timp în care o persoană recrutată va rămâne la noul ei loc de muncă ar putea conta, în...
#angajator, #candidat, #interviu, #intrebare, #job , #Stiri Locuri de munca