Ce riscuri merita sa iti asumi in cariera?

Sambata, 25 Iunie 2011, ora 15:08
3462 citiri
Ce riscuri merita sa iti asumi in cariera?

Afacerea pe cont propriu, schimbarea de cariera sau chiar refuzul unei promovari iti par nise optiuni nefavorabile pentru viitorul tau profesional, insa, in anumite cazuri, un risc atent calculat poate reprezenta cel mai adesea o treapta de evolutie in orice cariera.

Iata cateva riscuri pe care merita sa ti le asumi, daca vrei sa faci ceva deosebit pe plan profesional.

Sa te reapuci de scoala

Asumarea responsabilitatii de a-ti sacrifica timpul si banii pentru o diploma care ti-ar oferi un job mai bun poate parea coplesitoare, dar si utila, de foarte multe ori.

Analizeaza cu atentie ce urmaresti prin aceasta intoarcere pe bancile scolii, daca vrei o marire de salariu sau daca urmaresti sa iti schimbi cariera.

Apoi discuta totul cu sefii tai, ei iti vor spune daca merita sa faci asta sau nu, pentru ca nu toate companiile tin cont de diplome in evaluarea personalului.

O schimbare de cariera

Nu rare sunt cazurile in care oamenii detesta ceea ce fac zilnic, dar nu pleaca pentru ca s-au obisnuit si se simt in siguranta in mediul respectiv, informeaza publicatia Monster.

Nefericirea vine din mai multe motive, cel mai des intalnit fiind faptul ca respectivul job nu pune in valoare pasiunile si interesele angajatului. Tocmai de aceea, a gasi jobul perfect pentru tine ar trebui sa fie o prioritate.

Documenteaza-te cu atentie inainte sa te indept spre cu totul alt domeniu, astfel incat sa iti faci o idee despre ce ti-ar oferi urmatorul job: fie ca este vorba de bani, fie ca este vorba de mediul corporate in care trebuie sa te integrezi.

Refuzul responsabilitatilor in exces

Daca seful te incarca din nou cu un prioiect sau o promovare, asigura-te ca intelegi perfect cu ce contribuie acestea la reusita ta profesionala.

Nu toate promovarile sunt facute corect si risti sa te “ingropi” in proiecte mici, fara vizibilitate si, implicit, fara mare insemnatatea pentru viitorul tau profesional.

Refuzul unei promovari este greu de justificat in fata celor apropiati, insa doar tu poti sa decizi daca o astfel de mutare te ajuta, sau te va forta sa stagnezi pentru a face fata pe toate planurile.

Sa incepi o afacere

Acum, mai mult ca niciodata, oamenii se gandesc tot mai serios sa isi faca propria afacere, insa se tem sa iti asume riscul de a ramane fara un salariu sigur.

Cea mai buna modalitate de a face pasul acesta este cea in care te documentezi, strangi bani si iti faci cunostinte in domeniu, in acelasi timp in care inca mai lucrezi pentru angajatorul tau.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#risc in cariera, # incepi o afacere, # refuz promovare, # risc, # cariera , #Stiri Locuri de munca