Ce job ar trebui sa iti alegi, daca esti introvertit

Marti, 21 Iunie 2011, ora 16:52
5140 citiri
Ce job ar trebui sa iti alegi, daca esti introvertit

Pentru un introvertit, alegerea unui job cu proiecte individuale care sa ii puna in valoare aptitudinile profesionale este un proces foarte dificil. 

Cu putina documentare insa, vei gasi numeroase posturi in care abilitatile tale pot fi valorificate, chiar daca esti un "singuratic", de fel. Oricare ar fi domeniul spre care vrei sa te indrepti, nu uita ca multe companii au nevoie de indivizi capabili sa se descurce singuri, aproape la fel de mult cum au nevoie de oameni care pot sa lucreze in echipa.

Iata cateva joburi in care te-ai descurca de minune, daca esti introvertit, potrivit MSN:

Inginer IT

Inzestrati cu o gandire analitica, majoritatea inginerilor prefera sa gaseasca singuri solutiile la problemele complicate.

Posibilitatea de a lucra in consultanta IT este un alt “beneficiu” pentru introvertiti, oferit de acest tip de job.

Inginerii vad o adevarata provocare din nevoia de a tine pas cu noile tehnologii si de a-si “actualiza” constant cunostintele in domeniu.

Contabil

Durata mare de timp necesara pentru a gasi solutii la probleme complexe nu este nicio problema pentru introvertiti, care apreciaza timpul petrecut singuri intr-o camera plina cu hartii.

Contabilitatea presupune, de asemenea, si o atentie maxima la detalii, intrucat orice greseala minora poate avea consecinte negative considerabile pentru client.

Designer

Designerii lucreaza individual pentru a finaliza proiecte creative cerute de diversi clienti si, cel mai adesea, beneficiaza de un program flexibil. 

Majoritatea introvertitilor s-ar descurca “de minune” intr-o pozitie de designer, care gusta din plin creativitatea domeniului imbinata cu tehnologia si posibilitatea de a face totul pe cont propriu.

Translator

Autonomia oferita de acest domeniu este un punct forte pentru cei care isi doresc foarte mult sa lucreze individual, pentru agentii sau pentru propria firma. Majoritatea translatorilor lucreaza la mai multe proiecte in acelasi timp si isi stabilesc singuri termenele-limita.

Analist marketing

Analiza tendintelor pe piata pentru a intelege care sunt parerile consumatorilor poate fi o ocupatie potrivita pentru introvertitii pasionati de marketing. Fie ca e vorba despre o cercetare restransa sau una extensiva, analistii in marketing petrec o mare parte din ziua de munca facand ceea ce introvertitilor le place foarte mult sa faca: sa analizeze.

Inginer in constructii civile

Chiar daca munca in echipa este inclusa pe descrierea unui astfel de job, ingineria civila presupune  ca o mare parte din timp sa fie petrecuta prin munca individuala.

Inginerii in constructii civile realizeaza tunele, autostrazi si supravegheaza constructia acestui tip de infrastructura.

#introvertit, # job, # alege job, # singuratic, # proiecte individuale, # sa te descurci singur, # cateva joburi , #Stiri Locuri de munca