Ce fac romanii cu timpul lor: Cate ore muncesc, se distreaza si fac curatenie in casa

Vineri, 20 Decembrie 2013, ora 13:19
1596 citiri
Ce fac romanii cu timpul lor: Cate ore muncesc, se distreaza si fac curatenie in casa

Romanii au din ce in ce mai putin timp liber, se arata intr-un raport al Institutului National de Statistica despre comportamentul poporului nostru legat de munca si odihna.

"In cursul saptamanii, populatia Romaniei de 10 ani si peste (aceasta varsta - n.red.) are mai putin timp liber zilnic cu 2:11 ore fata de zilele de odihna (4:01 ore fata de 6:12 ore in zilele de odihna).

Comparativ cu barbatii, femeile au mai putin timp liber, zilnic, atat in zilele de odihna, cat si in zilele lucratoare (3:40 ore fata de 4:23 ore in zilele lucratoare, respectiv 5:41 ore fata de 6:46 ore in zilele de odihna) ", arata INS.

Motivul este ca ele acorda ingrijiri gospodariei si familiei mai mult timp zilnic decat barbatii (in medie cu 2:19 ore), iar ei muncesc cu 1:03 ore mai mult decat femeile.

"Copiii de 10-14 ani utilizeaza zilnic calculatorul pentru petrecerea timpului liber, in medie, 40 de minute, iar tinerii intre 15-24 ani o ora", se arata in raportul INS.

Ce fac romanii in ...citeste mai departe despre "Ce fac romanii cu timpul lor: Cate ore muncesc, se distreaza si fac curatenie in casa" pe Ziare.com

#ore muncite romani, #munca romani, #ore distractie romani, #distractie romani, #femei munca barbati , #Stiri Locuri de munca