Ce aduce 2011 pentru companii: disponibilizari si masuri disciplinare mai drastice

Miercuri, 15 Decembrie 2010, ora 16:39
2170 citiri
Ce aduce 2011 pentru companii: disponibilizari si masuri disciplinare mai drastice

Nu toate companiile au avut noroc sa iasa cu capul sus dupa acest an de criza. Din contra," multe dintre ele sunt nevoite sa apeleze la masuri dure si in anul care urmeaza, iar numarul disponibilizarilor va ramane la fel de mare ca si in 2010" sustine George Butunoiu, Managing Partner George Butunoiu Consulting. Acesta este de parere ca pe langa disponibilizarile care vor avea loc, angajatii vor simti reajustari majore in modelul de business al firmelor, iar masurile disciplinare vor fi mult mai drastice decat anii trecuti. 

Orice angajat stie acest lucru, iar zvonurile lansate inevitabil de colegi pot sa induca o stare de panica, la toate nivelurile.

Daca stii ca urmeaza o serie de concedieri in compania in care lucrezi, poti lua in considerare sfaturile specialistilor care te ajuta sa depasesti aceasta etapa atat psihic, cat si material.

Iata cateva tehnici pe care poti sa le aplici cand te astepti la miscari de amploare in compania in care esti angajat.

Cauta-ti un alt job

Acest lucru nu inseamna ca incepi sa trimiti CV-ul tau in toate partile, indiferent de nivelul la care se afla joburile pentru care aplici, spun specialistii.

Procesul necesita foarte multa rabdare, trebuie sa te asiguri ca urmatorul post nu este inferior celui actual, decat in cazuri extreme.

"Daca va fi adoptat Codul Muncii in noua forma, concedierea angajatilor va fi mai simplu de realizat. Cu toate acestea, o concediere mai simpla inseamna si o angajare mai simpla, iar rata somajului va fi mai scazuta in 2011" a declarat George Butunoi pentru Bloombiz.ro. 

Tine minte ca orice companie vrea sa angajeze un expert in postul pe care il ofera, asa ca trebuie sa iti dai seama in ce domeniu excelezi si sa te pui cat mai bine in valoare pe piata muncii.

Invata cat mai multe de la seful tau 

Daca ai un sef cu multa experienta, profita de acest lucru si invata cat mai multe lucruri de la el, cat timp mai esti in preajma lui.

Coopereaza cu compania, pentru solutii

Oricine poate contribui la “salvarea” companiei de la esec, spun specialistii.

Incepe sa elaborezi un plan prin care departamentul tau poate deveni mai profitabil sau prin care sa se cheltuiasca mai putini bani.

Sunt mari sanse ca cei de la conducere sa se concentreze asupra altor probleme, de alte dimensiuni, iar ajutorul tau le poate fi de folos si tu poti sa te asiguri in acest mod ca iti poti pastra jobul.

Economiseste bani

Daca ai norocul sa castigi suficienti bani, incearca sa pui deoparte pentru zilele in care nu vei avea nicio sursa de venit.

Ignora zvonurile

Oamenii care lanseaza zvonuri vorbesc cu atata convingere incat ai putea crede ca sunt o sursa sigura.

In marea majoritate a cazurilor, informatiile sunt false, de aceea specialistii te sfatuiesc sa nu intri in panica, inainte de a primi date clare, cu semnatura conducerii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#companii, # disponibilizari, # masuri, # disciplinare , #Stiri Locuri de munca