Ce abilități trebuie să aibă un lucrător în supermarket?

Marti, 28 Septembrie 2021, ora 17:35
2179 citiri
Ce abilități trebuie să aibă un lucrător în supermarket?
supermarket FOTO: unsplash.com

În prezent, există diferite tipuri de locuri de muncă în supermarketuri. Unii români probabil se întreabă care ar putea fi posturile și ce abilități trebuie să aibă. Cele mai populare job-uri sunt:

  • Lucrător comercial – se caută persoane organizate, rapide, punctuale, cu abilități de comunicare, ce pot lucra și în două ture, cu sau fără experiență anterioară
  • Casier – sunt preferate persoanele care au cunoștințe minime de contabilitate primară și facturare, abilități de comunicare și eventual experiență de cel puțin 6 luni într-un job similar
  • Manipulant de mărfuri pe rafturile din magazin – se aleg în funcție de marfa pe care o vor manipula, întrucât uneori poate fi nevoie de persoane cu gabarit ridicat pentru a așeza produsele pe rafturi metalice rezistente și încăpătoare, precum cele de pe https://prometall.ro/collections/rafturi-magazin
  • Alte posturi pentru promovarea vânzărilor.

Dacă magazinul este mic, este posibil ca un angajat să aibă și alte sarcini mai puțin plăcute, cum ar fi să se ocupe și de curățenie. Dacă este un supermarket important, atunci la acesta departamentele sunt separate, iar angajații se ocupă doar de munca lor, de sarcinile postului.

Un angajat care este responsabil de zona de vânzări, de rafturile cu produse, trebuie să aibă capacitatea de a transporta cutiile cu produse și de a le așeza pe polițele rafturilor. După cum probabil vă imaginați, anumite mărfuri din supermarket sunt grele, deci o astfel de muncă este mai mult pentru bărbați, deși uneori pot fi angajate și femei.

Cert este că această muncă nu poate fi efectuată de oricine, trebuie să fie o persoană care are forță fizică. Prin urmare, cei care se gândesc să aplice pentru un astfel de job, trebuie să se gândească și la acest aspect și mai ales să nu aibă anumite probleme de sănătate, cum ar fi dureri de spate.

În supermarketuri, la serviciul pentru clienți sunt preferate femeile, care au mai multă răbdare cu clienții și abilități de comunicare excelente. La un astfel de job, sunt necesare anumite calități, un angajat trebuie să aibă capacitatea de a interacționa pozitiv cu oamenii, într-o manieră plăcută, vorbind întotdeauna politicos. Tratarea clinților se face cu respect, pentru că în caz contrar poate fi afectată reputația magazinului.

Deși în ziua de azi se cere experiență în multe joburi, totuși la supermarketuri, există posturi la care oamenii pot aplica chiar dacă au lucrat până acum în alte domenii. Asta nu înseamnă că nu trebuie să aibă totuși niște abilități necesare, pentru a putea face o anumită muncă. După cum am amintit și mai sus, este nevoie de forță fizică și de talentul de a comunica. În rest, ce activități sunt de realizat la job se pot învăța rapid, dacă este un pic de bunăvoință și ajutor și din partea colegilor.

În ziua de azi, angajații noi învață la locul de muncă din supermarket ce trebuie să facă, dar asta nu înseamnă că efortul nu va fi unul semnificativ, iar stresul nu va lipsi. Ca în orice muncă, începutul este greu, până se intră în rutină.

În munca de casier însă trebuie un minim de experiență, deoarece această muncă nu se face oricum, ea trebuie realizată rapid și precis, pentru că după cum bine știți, clienții sunt nerăbdători și nu au timp să aștepte mai mult, decât ar fi necesar. În general, un casier lent poate crea stări de nervi clienților plictisiți și asta ar duce la anumite neplăceri.

În ziua de azi, mulți studenți caută un loc de muncă, însă la un supermarket probabil nu vor găsi condițiile dorite de ei. În general, ei au anumite cerințe, care probabil nu pot fi îndeplinite și anume:

  • vor să lucreze cu jumătate de normă pentru a avea timp și de facultate
  • vor să aibă un job mai ușor la care să nu fie nevoiți să ridice marfuri grele
  • nu doresc să servească clienții pentru că au impresia că sunt dificili și greu de mulțumit mai ales în aceste vremuri, când stresul este mai acerb ca niciodată zi de zi.

Pentru studenți probabil că sunt potrivite alte joburi și mai puțin cele de la magazine alimentare ori supermarketuri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#supermarket, #locuri de munca, #abilitati , #Stiri Locuri de munca