Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Cate locuri de munca sunt la nivel national. Cele mai multe sunt in Cluj

Cate locuri de munca sunt la nivel national. Cele mai multe sunt in Cluj


Numarul locurilor de munca vacante puse la dispozitie de catre agentii economici la nivel national in perioada 30 mai - 5 iunie 2013 este de 13.066, informeaza, joi, intr-un comunicat de presa, Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM).

Cele mai multe posturi libere sunt inregistrate in judetul Cluj (2.440), municipiul Bucuresti (920) si Constanta (888). La polul opus se afla Caras-Severin (35 locuri vacante), Suceava (25) si Mehedinti (23).

Conform ANOFM, la nivel national, sunt oferite 882 de locuri de munca pentru persoanele cu studii superioare, dupa cum urmeaza: ingineri si subingineri (inginer mecanic si inginer productie - cate 23 posturi, inginer instalatii pentru constructii - 21, inginer nave - 20, inginer de sistem software - 18 etc.), programator (61), consilier vanzari asigurari (31), expert geolog (21), manager proiect (16) si inspector asigurari (13).

In cazul persoanelor cu studii medii, profesionale si lucratori necalificati sunt disponibile 12.184 locuri de munca, dintre care cele mai multe pentru confectioner-asamblor articole din textile (878), muncitor necalificat in industria confectiilor (777), agent de vanzari (735) si operator confectioner industrial imbracaminte din tesaturi, tricotaje, materiale sintetice (564).

Persoanele interesate sa ocupe un loc de munca se pot adresa agentiilor teritoriale pentru ocuparea fortei de munca de domiciliu sau de resedinta sau pot accesa adresa de internet a ANOFM, unde pot vizualiza locurile de munca vacante oferite in fiecare judet, pe meserii, precum si persoanele de contact carora le pot solicita informatii suplimentare.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 1968 ori