Cat costa rechizitele: de la caiete de 1 leu pana la ghiozdane Prada

Joi, 01 Septembrie 2011, ora 13:06
4389 citiri
Cat costa rechizitele: de la caiete de 1 leu pana la ghiozdane Prada

Aprovizionarea cu rechizite pentru inceperea anului scolar ii costa pe parinti, in medie, intre 200 si 250 de lei, in functie de exigenta fata de brand. Ofertele variaza, astfel incat, din acelasi loc, parintii pot cumpara un ghiozdan simplu, complet echipat pentru aproximativ 40 de lei, dar si ghiozdane marca Prada, neechipate, pentru aproximativ 150 de lei.

Vanzarile in librarii si la marii retaileri au crescut in 2011 fata de anul anterior, odata cu dezvoltarea apetitului pentru brand-uri, iar cresterile vor continua in urmatoarele saptamani, sustin reprezentantii.
 “In prezent avem vanzari cu 41% mai mari decat in trecut si estimam ca vanzarile vor creste in continuare cu 10-15%”, a declarat Flaviu Pastor, Director de Marketing si PR in cadrul Diverta.

Cresterea de vanzari asteptata se refera in principal la copiii din clasele intai si a doua, in cazul carora parintii au o retinere in a alege manuale sau caiere pana nu sunt siguri de cerintele invatatorilor.

“Va mai urma un val de crestere a vanzarii imedat dupa ce incepe scoala, in primele doua-trei zile de scoala si vin cu indicatiile invatatoarei”, spune reprezentantul Diverta.

Ce oferte intalnim in magazine

In librarii si la marii retaileri ofertele se adreseaza atat parintilor instariti, cat si celor care cauta strictul necesar.

Astfel, pentru 40 de lei, parintii pot cumpara un ghiozdan “basic”, care poate contine, un penar, patru caiete A5, un bloc de desen, un set de acuarele cu pensula, un set de 12 creioane colorate, o rigla, o ascutitoare, o radiera, doua pixuri si poate creioane grafit, explica reprezentantul Diverta.

“Pentru ca  efectele crizei se fac inca resimtite anul acesta venim cu un pachet in valoare de 40 de lei dedicat  produselor pentru scoala compus din: ghiozdan si 15 obiecte din gama rechizitelor ”, declara si Mirela Surghie, Head of Media Real Hypermarket.

Ofertele nu ii vizeaza doar pe cei care incearca sa faca economie, potrivit reprezentantilor, care sustin ca anul acesta produsele brand-uite au prins foarte bine la public.

“In acest an au trecut foarte bine produsele cu licenta, adica putin mai scumpe”, sustine Flaviu Pastor.

Librariile au ramas fara produse de marca pe stoc

Diversitatea preturilor, dar si a alegerilor facute de romani reflecta o realitate a Romaniei din ziua de astazi, in care criza pare sa nu ii impiedice pe parintii cu dare de mana sa le faca pe plac copiilor.

“Ca si anul trecut am pregatit oferte cu ghiozdane echipate, avem ghiozdanul basic la 39.9 lei si avem si ghizdanele cu licenta, care se pare ca sunt cele mai cautate si ne-am confruntat inclusiv cu o ruptura de stoc, dar se pare ca am remediat problema destul de repede. Ghiozdanele cu licenta sunt cele brand-uite cu Barbie, Spider Man, ghiozdanele Power Ranger, ghiozdanele Princess sau cu Winnie the Pooh, explica acesta. Ele sunt niste ghiozdane echipate, care au un continut destul de bogat”.

Cele mai scumpe rechizite se ridica pana la 150 lei bucata, in unele librarii

“Avem si ghiozdane Agatha Ruiz de la Prada, care nu sunt echipate, acelea sunt putin mai scumpe, 150 de lei. Surprinzator, se vand si aceste ghiozdane, un procentaj destul de mare. Diverta se adreseaza si persoanelor cu venituri mai mari. Cele mai ieftine si avantajoase sunt ghiozdanele echipate, 39.9 lei, dar si caietele car pot ajunge si la pretul de 1 leu”, explica Flaviu Pastor.

Unii parinti isi permit sa cumpere cat pentru tot semestrul, iar altii prefera sa cumpere strictul necesar. In general aprovizionarea se face pentru primul semestru, doar 10% dintre parinti fac aprovizionarea pentru un an intreg, adauga reprezentantul Diverta.

Marii retaileri vin cu produse proprii, cu 20% mai ieftine decat produsele de marca

Hypermarketurile vin cu o oferta larga de produse pentru inceperea scolii, pornind de la rechizite pana la notebook-uri, dar si programe de fidelizare produse dedicate scolii, in care clientii primesc cate un ghiozdan sau troller pentru gradinita.

“Ca si noutati avem seria produselor  Disney  Cars 2, Tron, dar si o gama variata de produse proprii care se caracterizeaza prin calitate la preturi  in medie  cu 20% mai mici decat produse similare A brand”, a explicat reprezentantul Real contactat de Bloombiz.

#cat costa rechizite, #pret caiete, #pret ghiozdane, #pret rechizite , #Stiri Locuri de munca