Care sunt domeniile unde salariul mediu depaseste 1.000 de euro net pe luna

Sambata, 18 Iunie 2016, ora 15:18
1345 citiri
Care sunt domeniile unde salariul mediu depaseste 1.000 de euro net pe luna
Foto: Arhiva Ziare.com

Serviciile IT, asigurarile, industria grea, extractia petrolului brut si a gazelor naturale, sectorul bancar si serviciile anexe extractiei sunt cele sase domenii in care angajatii au salarii de peste doua ori mai mari decat un angajat platit la nivelul mediu pe economie.

In industriile in care salariile medii sunt cele mai mari din economie, nu exista muncitori necalificati si nici muncitori partial calificati (cum sunt, de exemplu, in domeniul retail, angajatii cu pozitii de casier sau de incarcator de marfa), este de parere Oana Botolan Datki, SEE managing partner in cadrul companiei cu activitati in sectorul resurselor umane Consulteam.

"In domeniile cu salarii medii de peste 1.000 de euro net pe luna lucreaza numai personal calificat, cu facultate sau cu foarte multi ani de experienta intr-un anumit domeniu, precum si foarte multi specialisti seniori, manageri, team leaderi sau ingineri ale caror salarii au tras media salariala in sus.

In schimb, daca ne uitam intr-o ...citeste mai departe despre "Care sunt domeniile unde salariul mediu depaseste 1.000 de euro net pe luna" pe Ziare.com

#domenii castig salarial mare, #salarii mari domenii , #Stiri Locuri de munca