Candidatul ideal trebuie sa prezinte un CV mai curat, mai "apretat", mai "pieptanat"

Joi, 23 Aprilie 2009, ora 10:20
6255 citiri
Candidatul ideal trebuie sa prezinte un CV mai curat, mai "apretat", mai "pieptanat"

In plina criza financiara, exigentele angajatorilor cresc direct proportional cu rata somajului. Candidatul trebuie sa se prezinte mai "apretat"si mai "pieptanat", iar CV-ul sau trebuie sa fie la fel.

Din continutul prezentarii candidatului nu trebuie sa lipseasca datele referitoare la competentele sale, astfel incat angajatorul sa-si poata da seama in ce masura acesta va putea ajuta compania in obtinerea unui profit cat mai mare, in cel mai scurt timp.

Din cauza crizei, incepatorii intampina foarte multe probleme. Un CV din care nu reiese un minimum de experienta nu are ce cauta pe masa angajatorului, chiar daca pretentiile salariale ale candidatului sunt foarte mici.

Este perioada in care se gasesc profesionisti pe toate drumurile, iar ochiul celui care-i cauta vrea sa gaseasca in prezentarea lui cat mai multa performanta. "Experienta si eficienta demonstrate sunt in momentul de fata cele mai relevante aspecte al unui CV."

Pe langa CV si clasica scrisoare de intentie, candidatii pot apela si la alte "atuuri diferentiatoare", de exemplu, un site personal, un blog, un portofoliu online, pe care site-urile de recrutari le pun la dispozitia celor aflati in cautarea unui loc de munca. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#angajator, #candidat, #competente, #cv, #experienta , #Stiri Locuri de munca