Cand isi pierd angajatii increderea in companie

Joi, 10 Iunie 2010, ora 10:24
2824 citiri
Cand isi pierd angajatii increderea in companie

Intr-un context economic dificil, in care majoritatea business-urilor se confrunta cu situatii limita, moralul companiei devine esential pentru supravietuire. Recunoasterea semnelor care anunta o instabilitate ajuta la combaterea crizei de incredere din randul angajatilor. 

Iata cateva din semnele care prevestesc scaderea moralului, la locul de munca:

Lipsa de comunicare

Oamenii devin ingrijorati cand stabilitatea locului de munca este pusa in pericol sau cand compania planuieste o schimbare importanta la nivelul conducerii.

O comunicare defectuoasa poate determina angajatii sa interpreteze zvonurile drept adevaruri.

Comunicarea deschisa ii tine la curent pe angajati cu schimbarile manageriale importante si dezvolta sentimente pozitive din partea angajatilor fara de companie.

Este necesara informarea angajatilor cu privire la noile produse care urmeaza sa fie lansate sau proceduri specifice companiei, in cadrul unor sesiuni de training.

Decizii gresite de management

Astfel de decizii pot pune la indoiala credibilitatea companiei in fata angajatilor si poate afecta moralul colectivului.

Efectele oricarei decizii de afaceri se resimt in intreaga companie, nu doar in cercul de management.

Lipsa de respect

Intre angajati si management trebuie sa existe un respect reciproc.

Cand membrii echipei manageriale iau decizii care afecteaza compania fara sa tina cont de parerea salariatilor, starea de spirit poate fi serios afectata.

Schimbari in conducere

Promovarea personalului calificat din cadrul companiei va duce la crearea unei echipe de management familiara pentru restul companiei, fapt care ajuta la sustinerea moralului.

Managerii angajati din exterior necesita o introducere formala si o expunere a calificarilor pentru a creste increderea celorlalti.

Schimbarile de conducere care aduc manageri necalificati si nefamiliari pot avea un efect negativ asupra moralului companiei. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
Patronii îngrijoraţi de fluctuaţia angajaţilor sau care îşi pun întrebări despre perioada de timp în care o persoană recrutată va rămâne la noul ei loc de muncă ar putea conta, în...
Amazon spiona concurența cu o divizie secretă. Angajații companiei se dădeau drept antreprenori pentru a strânge informații
Amazon spiona concurența cu o divizie secretă. Angajații companiei se dădeau drept antreprenori pentru a strânge informații
Angajaţii Amazon au „pozat” drept comercianţi terţi pentru a aduna informaţii de la Walmart, eBay şi alţi rivali ai gigantului american. Aceștia au avut acces la sistemele concurenței...
#angajati, # incredere, # companie , #Stiri Locuri de munca