Cadourile de Craciun, alternativa la primele de alta data

Vineri, 26 Noiembrie 2010, ora 14:44
2398 citiri
Cadourile de Craciun, alternativa la primele de alta data

Cadourile de Sarbatori pentru angajati si bugetul alocat pentru ele reprezinta o decizie dificila pentru manageri, mai ales intr-o perioada in care companiile nu au cum sa obtina rezultate financiare stralucite. Chiar daca angajatii ar prefera o prima, multe companii au ajuns la concluzia ca un cadou interesant poate sa ii multumeasca destul de mult pe angajati, potrivit publicatiei Inc.com.

O experienta interesanta sau un cadou original pastreaza misterul costurilor si rezolva problema uniformitatii, prin flexibilitatea pe care creativitatea o ofera.

Mai mult decat atat, angajatii se vor simti apreciati pentru eforturile pe care le depun pentru companie, vor simti ca iti pasa si ca esti dispus sa investesti in munca lor.

Iata cateva sfaturi despre cum sa gasesti cadouri creative si amuzante, cu un mesaj potrivit care sa marcheze intr-un mod pozitiv sfarsitul anului pentru angajatii tai, la costuri cat mai mici posibile.

Petrecerile intregului grup

Petrecerile de Craciun in mini-barul companiei, urmate de un eveniment oficial in care agajatii sa vina cu partenerul sau partenera, sunt foarte indragite de salariatii tai.

Organizeaza concursuri si angajeaza un fotograf care sa ii surprinda in cele mai amuzante momente, pentru a oferi mai apoi cate o poza inramata drept cadou de Craciun.

Pentru aceeasi petrecere poti aloca fiecarui angajat un buget in care sa se incadreze pentru a cumpara un cadou, oferit mai departe in urma unei trageri la sorti.

In acest mod, fiecare va fi surprins de cadoul primit si se va bucura pentru cateva momente de atentia tuturor din jurul sau.

Cadoul perfect: putin timp liber

In cazul in care compania dispune de un buget mai generos si nu foarte multi angajati, poti oferi cateva zile libere in perioada Sarbatorilor sau chiar o mini-excursie.

O varianta foarte buna de cadou este cate o zi libera si un buget de cheltuit pentru o anumita tema, fie o iesire la film, la spa sau chiar un ski-pass pentru cunoscatori.

Angajatii se vor intoarce cu zambetul pe buze, cu mai multa energie pentru munca si multumiti ca lucreaza in compania ta.

Cadouri cu valoare emotionala

Acest tip de cadouri nu costa mult dar sunt foarte utile pentru fructificarea sentimentului de “familie unita” si pot veni ca un supliment, pe langa distractia de la petrecerea companiei.

O varianta interesanta poate fi o carte editata de companie, in care sa incluzi povestioare amuzante si interesante de Craciun, spuse de angajati.

Fiecare poate primi cate o astfel de carte si se isi va regasi numele alaturi de restul “autorilor”, iar clientii vor fi onorati sa primeasca la randul lor gandurile frumoase ale partenerilor de afaceri.

Sansa de a face o actiune de caritate

Cadourile, petrecerile, catalogul anual si zilele libere sunt foarte apreciate de angajati, insa ocazia de a organiza un eveniment in care sa stranga donatii de mancare sau jucarii pentru cei nevoiasi reprezinta un cadou care are succes foarte mare pentru moralul grupului.

Angajatii care sunt fericiti ca au un job si ca muncesc intr-un mediu placut se vor bucura din plin sa se afle de cealalta parte a baricadei, cea care daruieste, spun specialistii.

#angajati, #cadouri, #companii, #craciun, #prime , #Stiri Locuri de munca