Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Bursele Chevening in Marea Britanie

Bursele Chevening in Marea Britanie

Ministerul Britanic de Externe si Consiliul Britanic sunt ofertantii prestigioaselor burse Chevening, acordate celor care doresc sa studieze in Marea Britanie, data limita pentru depunerea cererilor fiind 6 octombrie, pentru anul academic care incepe in octombrie 2007, potrivit unui comunicat al Ambasadei Marii Britanii.Ele permit beneficiarilor cu abilitati intelectuale deosebite si potential de lideri sa candideze la oricare dintre universitatile britanice acreditate, pentru a se perfectiona in domenii precum dezvoltare durabila, justitie, drepturile omului, reforma sectorului public, jurnalism, agricultura, infrastructura, economie si finante, inclusiv politica fiscala a sectorului public,securitatea internationala,politica externa, inclusiv probleme ale UE si ONU etc., precizeaza acelasi comunicat.

Solicitantii trebuie sa aiba intre 25 si 35 de ani, diploma de licenta si sa vorbeasca fluent limba engleza.

Aceste burse sunt acordate in peste 150 de tari si pot acoperi total sau partial costul perioadei de studiu, majoritatea fiind burse postuniversitare de un an.

Vlad Pavlovici, coordonator de programe in cadrul British Council a precizat pentru Rompres ca selectia dosarelor reprezinta prima etapa, eliminatorie, aceasta fiind urmata de un interviu sustinut in ianuarie 2007, in fata unei comisii formata din experti de specialitate din cadrul British Council. Dat fiind ca fondurile alocate pentru scolarizare sunt destul de ridicate, candidatii ar trebui sa aiba un inceput de cariera semnificativ. De asemenea, comisia mentionata ii va ajuta pe candidati sa-si aleaga universitatea potrivita, in functie de cursurile si de obiectivele propuse.

Rompres

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1190 ori