Burse de 1.000 de dolari pentru studiile din strainatate

Joi, 03 Ianuarie 2008, ora 10:45
1248 citiri
Burse de 1.000 de dolari pentru studiile din strainatate

Ministerul Educatiei ofera burse de studiu in strainatate de pina la 1.000 de dolari pe luna. Centrul National pentru Burse de Studii in Strainatate anunta lansarea ofertei de burse pentru anul universitar 2008-2009.Aceasta contine burse pentru stagii de studii universitare si postuniversitare in strainatate si burse de studii sau cercetare acordate colaborarilor bilaterale dintre state sau oferite in mod unilateral de alte state. Centrul pentru Burse ofera pentru stagii de studii universitare sau postuniversitare cu durata de doua-zece luni, in limita a 600 de luni de bursa intr-un an universitar, impartite candidatilor eligibili, in functie de solicitarile acestora. Participarea la concursul national are ca scop obtinerea unei finantari din partea statului roman pentru efectuarea stagiului de studii la care au fost acceptati in urma demersurilor personale.

Ministerul Educatiei asigura cheltuielile de transport international pina la locul de stagiu si retur, o singura data in perioada stagiului, precum si cheltuielile de intretinere a bursierului in strainatate prin bursa de pina la 1.000 de dolari americani lunar, in functie de costurile estimate de institutia primitoare si de cuantumul pe tari aprobat prin ordin de ministru. De exemplu, pentru a studia in Cehia, Polonia sau in Ungaria, ministerul va acorda o bursa in valoare de 500 de dolari pe luna, insa, daca tara de studiu este Elvetia, Anglia sau Japonia, studentii primesc cite 1.000 de dolari. Astfel, pina pe 21 martie 2008 se pot depune dosarele de candidatura, pina pe 30 mai are lor evaluarea candidaturilor, iar pe 13 iunie se vor afisa rezultatele si candidatii selectati.

Cotidianul

Bloombiz

Bloombiz.ro Newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul infoBloombiz ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.