Bugetarii cu meserii apreciate in sectorul privat pot primi mai multi bani si o serie de facilitati

Joi, 04 Februarie 2010, ora 18:14
2260 citiri
Bugetarii cu meserii apreciate in sectorul privat pot primi mai multi bani si o serie de facilitati

Angajatii care lucreaza la stat pe meserii foarte bine platite in mediul privat, precum programatorii cu experienta sau juristii, ar putea primi facilitati in plus si ar putea beneficia de o crestere semnificativa a salariilor, ca urmare a modificarilor avute in vedere pentru Legea salarizarii, precizeaza NewsIn.

Reprezentantii Ministerului Muncii iau in calcul acordarea unor facilitati pentru specialistii care lucreaza la stat, pentru a reduce migratia angajatilor buni de la stat catre sectorul privat, din cauza diferentele mari de salarizare.

"Vom incerca sa echilibram raportul dintre conditiile de lucru si nivelul de salarizare dintre angajatii de la stat si cei din mediul privat. Evaluarea dintre functiile de la stat si din sectorul privat se va face pe trei niveluri: direct, indirect si o comparatie la nivel general care va arata daca exista dezechilibre mari intre diferite meserii, daca exista posibilitatea sa apara presiuni financiare sau de alta natura care sa duca la o migratie a fortei", a declarat pentru NewsIn secretarul de stat in Ministerul Muncii, Valentin Mocanu.

"Nivelul direct de raportare a functiilor din sectorul public si din privat va analiza, de exemplu, raportarea muncii si valoarea acesteia in invatamantul de stat si cel privat - educatori de la gradinite, invatatori, profesori, asistente si medici, ori functiile similare din sistemul sanitar de stat si cel din clinicile particulare.

Nivelul indirect de raportare va viza, spre exemplu, toate functiile care pot fi ocupate de un inginer, economist, jurist sau programator de calculatoare, atat la stat, cat si in sectorul privat", a mai spus Mocan.

Reprezentantul Ministerului Muncii a precizat ca "a fost ales un esantion reprezentativ de 830 de functii din sectorul bugetar", ce urmeaza a fi raportat la functiile similare din domeniul privat din Romania.

Valentin Mocanu a adaugat ca angajatii de la stat, care lucreaza pe functii bine platite in mediul privat, vor putea beneficia de anumite facilitati, ar putea lucra si in mediul privat, daca nu intra in incompatibilitate cu functia ocupata la stat, ori ar putea primi mai multi bani prin reasezarea pe grila a functiilor din Legea unitara a salarizarii.

 

 

#functii, # mediu, # privat, # stat, # bugetari, # castiguri , #Stiri Locuri de munca