Bugetari: Ministerele trebuie sa impuna concediul de 10 zile

Miercuri, 30 Septembrie 2009, ora 14:52
1515 citiri
Bugetari: Ministerele trebuie sa impuna concediul de 10 zile

Toti ordonatorii principali de credite vor trebui sa ia toate masurile pentru a aplica textul de lege, in ce priveste concediul fortat de 10 zile, odata cu publicarea acestei legi in Monitorul Oficial, a declarat miercuri ministrul Muncii, Marian Sarbu, precizeaza NewsIn.

"Perioada in care trebuie luate aceste masuri este octombrie-decembrie. In acest moment, legea se afla la Curtea Constitutionala, iar in clipa publicarii in Monitorul Oficial toti ordonatorii de credite vor trebui sa ia toate masurile pentru a aplica textul de lege", a afirmat Sarbu.

Cateva zeci de sindicalisti afiliati Aliantei Bugetarilor, angajati din invatamant, sanatate si functionarii publici au pichetat miercuri sediile PSD si PD-L din Bucuresti, protestand fata de prevederile legii unice a salarizarii unice, prin care le sunt taiate sporurile si deciziei guvernului privind neplata a 10 zile lucratoare in ultimele trei luni ale acestui an.

Protestele sindicalistilor ar urma sa continue pe 5 octombrie, cu o greva generala de o zi, anuntata de federatiile sindicale care ii reprezinta pe politisti, personalul sanitar, cadrele didactice si functionarii publici. 

#concediu, #fortat, #salarizare, #sarbu , #Stiri Locuri de munca