Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Brinza, PDL Diaspora: Spania trebuie sa notifice CE pentru a impune restrictii

Brinza, PDL Diaspora: Spania trebuie sa notifice CE pentru a impune restrictii

Restrictia impusa de Spania muncitorilor romani este doar o intentie care nu ii vizeaza pe cei care lucreaza deja sau si-au depsu actele de munca, fiind "o decizie strict tehnica, cu un caracter temporar, bazata pe motive de natura economica, dar care nu poate produce efecte retroactive" si care trebuie sa indeplineasca anumite proceduri inainte de a fi aplicata, sustine Willian Brinza, Presedintele PDL Diaspora intr-un comunicat de presa. 

Potrivit presedintelui PDL Diaspora, romanii se afla in fata unei intentii exprimate si ca Spania trebuie sa notifice Comisia Europeana, apoi Comisia sa ia o decizie in baza notificarii, decizia sa fie trimisa catre Consiliu si Consiliul ministrilor sa voteze.

"Fara a avea aceasta procedura indeplinita, decizia de restrictie nu poate fi aplicata", declara Brinza.


Nu se poate vorbi de un nou val de romani in Spania


Presedintele PDL Diaspora prezinta statistici care arata ca in 2007 si 2008, numarul romanilor in Spania era aproximativ 2 milioane iar de atunci si pana in prezent nu putem vorbi de o crestere a prezentei conationalilor nostri ci, dimpotriva, de o diminuare a numarului acestora. Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1104 ori