Botis: ANI va hotari daca demisionez sau nu

Marti, 19 Aprilie 2011, ora 14:07
1687 citiri
Botis: ANI va hotari daca demisionez sau nu

Ministrul Muncii, Ioan Botis, i-a spus marti premierului Boc ca demisia sa este inevitabila daca ANI va constata ca el se afla in conflict de interese din cauza ocuparii de catre sotia sa a unui post de consilier la un ONG ce atrage fonduri UE, transmite Realitatea TV, citat de NewsIn.

Ministrul Muncii, Ioan Botis, a declarat dupa ce a plecat de la minister ca asteapta decizia ANI inainte de a se hotari daca demisioneaza si ca daca exista un conflict de interese "demonstrat in termeni juridici" cu siguranta va renunta la post.

"Astept decizia ANI. (....) Sper sa vina foarte repede aceasta decizie, aceasta verificare si sigur efectele sunt clare: daca exista un conflict demonstrat in termeni juridici solutia este demisia", a spus el, iesind de la minister.

Inspectorii ANI verifica daca in cazul ministrului Muncii, Ioan Nelu Botis, exista un conflict de interese, dupa ce, luni, in presa, a aparut informatia ca sotia sa este platita din bani europeni, pentru un proiect avizat de o agentie din subordinea Ministerului Muncii. Totodata, si Departamentul de Lupta Antifrauda s-a sesizat in acest caz.

Ministrul Muncii, Ioan Botis, a declarat, luni seara, ca nu exclude sa-si dea demisia daca se dovedeste ca este o problema de moralitate in cazul asociatiei din Bistrita despre care Realitatea TV a dezvaluit ca are sediul la domiciliul demnitarului si a primit fonduri europene nerambursabile.

Precizarile lui Botis au venit dupa ce postul de stiri a relatat ca Asociatia Parteneriat Euroactiv Bistrita are la dispozitie 2,13 milioane de lei, din care 1,9 milioane de lei fonduri nerambursabile din partea Uniunii Europene, pentru a implementa un proiect numit "Sansa la demnitate".

Pentru acelasi proiect, asociatia are 187.700 de lei bani de la bugetul de stat, iar contributia sa, in calitate de beneficiar, este de 44.000 de lei.

#ani, #demisie botis, #demisie ioan botis, #ioan botis, #ministrul muncii , #Stiri Locuri de munca