Boc: pensiile speciale costa 120 mil euro anual

Marti, 20 Aprilie 2010, ora 13:43
1567 citiri
Boc: pensiile speciale costa 120 mil euro anual

Statul cheltuieste anual 120 milioane euro pentru plata pensiilor speciale acordate unui numar limitat de 8.342 persoane care beneficiaza de legi speciale, reprezentand 0,14% din totalul pensionarilor, bani cu care ar putea sustine alte 60.000 pensii medii in sistemul public, a afirmat premierul Boc, potrivit Mediafax.

Fondurile pentru plata acestei categorii de pensii sunt suportate anual de la bugetul de stat , a precizat premierul.

El a aratat insa in acelasi timp, in dezbaterile din Senat privind proiectul legii pensiilor, ca nu toate cele 200.000 pensii speciale vor fi diminuate in urma recalcularii.

"Nu condamn lobby-ul facut de persoane cu pensii mari, sprijiniti de anumite interese si televiziuni, dar trebuie aparati si cei cu venituri mici.

De ce sa nu dam pensii speciale si pentru medicii care opereaza pe creier, pe inima, ei de ce nu ar merita pensie speciala?

Pentru omul care munceste de dimineata de la ora 5 pana dupa-amiaza tarziu la saiba, el de ce sa nu aiba parte de pensie speciala ? Pentru un profesor de istorie care preda elevilor, citeste pe Herodot si se documenteaza in fiecare zi, de ce sa nu aiba pensie speciala ?", a spus Boc senatorilor.

Premierul a reamintit in acelasi timp ca este dispus ca, in cazuri punctuale, sa fie acordate rente de merit pentru actori, politisti sau alte categorii de bugetari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#boc, #merit, #pensii, #recalculare, #rente, #speciale , #Stiri Locuri de munca