BBC World Service va disponibiliza 650 de angajati

Joi, 27 Ianuarie 2011, ora 00:03
1695 citiri
BBC World Service va disponibiliza 650 de angajati

BBC World Service, serviciul international al BBC, radiodifuzorul public britanic, va disponibiliza 650 de angajati, adica mai mult de un sfert din totalul salariatilor si a inchis cinci din cele 32 de servicii in limbi straine, informeaza Mediafax.

Deciziile, anuntate miercuri, fac parte dintr-un program mai amplu de austeritate. Cele cinci servicii inchise sunt cele in limbile albaneza, macedoneana, sarba, portugheza pentru Africa si engleza pentru Caraibe. De asemenea, vor fi inchise programele radio in sapte limbi straine.

"Este o zi dificila pentru BBC World Service si pentru cele 180 de milioane de persoane din intreaga lume care contau pe serviciile noastre de informatii externe in fiecare saptamana", a declarat Peter Horrocks, director al BBC Global News.

Intr-o conferinta de presa, conducerea BBC a evaluat ca inchiderea acestor servicii va duce la pierderea unei audiente de circa 30 de milioane de persoane.

Aceste hotarari sunt o consecinta a deciziei noului guvern britanic - condus de premierul conservator David Cameron - de a reduce bugetul World Service cu 16%.

"World Service va ramane o voce puternica si distincta a Marii Britanii in intreaga lume", a declarat un reprezentant al ministerului Afacerilor Externe.

BBC va disponibiliza, de asemenea, circa 360 de angajati din cei 1.600 de salariati din redactiile online, decizia facand parte din planul de redimensionare a operatiunilor online ale companiei. Bugetul alocat diviziei BBC Online va fi redus de la 158 de milioane de euro la 117 milioane de euro, iar numarul de site-uri va scadea de la 400 la 200.

#BBC, #disponibilizari, #angajati, #salariati , #Stiri Locuri de munca