Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Bani de la stat pentru ucenici si angajatori - Ce prevede propunerea Ministerului Muncii

Bani de la stat pentru ucenici si angajatori - Ce prevede propunerea Ministerului Muncii

Ministerul Muncii propune ca angajatorii care incheie contracte de ucenicie sa primeasca, la cerere, 1.125 de lei lunar, in timp ce ucenicii ar urma sa beneficieze de o prima de absolvire care va fi acordata diferentiat, in functie de nivelul de calificare.

Astfel, pentru nivelul de calificare 2, un ucenic va primi 500 de lei, 600 de lei pentru nivelul 3 si 750 de lei pentru nivelul 4.

Totodata, coordonatorul de ucenicie - adica cel care va forma ucenicul - ar beneficia, pe toata durata contractului, de o prima lunara de 500 de lei neimpozabila, potrivit proiectului de lege al Ministerului Muncii.

Pe de alta parte, angajatorii mai pot primi 500 de lei lunar, timp de sase luni, daca la terminarea contractului de ucenicie il incadreaza pe ucenic in munca printr-un contract individual de munca.

In ceea ce priveste efectuarea stagiului pentru absolventii de invatamant superior, angajatorii care incheie un contract de stagiu vor primi lunar, la cerere, 1.350 de lei pe perioada ...citeste mai departe despre "Bani de la stat pentru ucenici si angajatori - Ce prevede propunerea Ministerului Muncii" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1912 ori
Citeste mai multe desprebani stat ucenicie bani ucenici