Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Avem sau nu locuri de munca in Romania?

Avem sau nu locuri de munca in Romania?

Intreprinderile concediaza cu miile, dar, la ANOFM, numarul locurilor de munca disponibile pana pe 19 februarie s-a marit cu 519 fata de saptamana anterioara, pana la 10.552. Cele mai cautate sunt persoanele cu studii medii, potrivit datelor inregistrate de Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM).

Cele mai multe posturi disponibile pana pe 19 februarie sunt in Bucuresti - 1.017 - si in judetele Hunedoara (731), Dolj (695), Constanta (654).
Cele mai putine slujbe disponibile sunt in judetele Alba (31), Bistrita-Nasaud (47) si Ilfov (57).


Persoanele cu studii superioare au disponibile 569 locuri de munca, cele mai multe (238) fiind pentru ingineri. Consilierii financiari-bancari beneficiaza de 39 de oferte, asistentii medicali generalisti de 35 de posturi libere, iar pentru contabili sunt vacante 31 de slujbe.Pentru studii medii si profesionale, ANOFM are inregistrate 9.983 de locuri vacante, cele mai multe fiind pentru confectioneri-asamblori de articole din textile (718), muncitori necalificati in industria confectiilor (559), muncitori necalificati la ambalarea produselor solide si semisolide (476), muncitori necalificati la intretinere drumuri, sosele, poduri si baraje (407), muncitori necalificati la demolari de cladiri, zidarie, mozaic, gresie, parchet (314), operatori confectioneri in industria de imbracaminte-tesaturi, tricotaje, materiale sintetice (311), agenti de securitate (233).Cele mai putine posturi inregistrate in evidentele ANOFM sunt pentru consilieri juridici - 9 locuri de munca, manageri de proiect si otelari - cate 7 posturi, directori generali pentru societati comerciale - 5 slujbe, medici specialisti si infirmiere - cate 4 posturi, farmacisti si traducatori - cate 3 locuri de munca.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 2145 ori
Citeste mai multe despreanofm evidente posturi