Asiguratorii ar putea renunta la asigurarile de somaj

Joi, 13 Mai 2010, ora 16:06
1622 citiri
Asiguratorii ar putea renunta la asigurarile de somaj

Asiguratorii ar putea renunta in timp la asigurarile de somaj in contextul economic actual, in conditiile in care riscul este aproape certitudine, iar prima de asigurare ar fi mult prea ridicata, sustin reprezentantii companiilor de asigurari, precizeaza NewsIn.

"Toti bugetarii si-ar cumpara o asigurare de somaj in conditiile actuale din piata, iar asiguratorii nu ar avea interesul sa promoveze o polita care acopera un astfel de risc", a declarat presedintele Uniunii Nationale a Societatilor de Asigurare din Romania (UNSAR), Cristian Constantinescu. El a subliniat ca asiguratorii lucreaza cu notiunea de risc, nu de certitudine.

Constantinescu a estimat ca in aceste conditii prima ar putea insuma doua sau trei salarii ale unui asigurat si nimeni nu ar mai fi interesat sa plateasca o astfel de prima.

"Pretul va fi descurajator pentru viitorii asigurati. In situatia actuala ce reasigurator te sustine? In prezent acest risc este o certitudine", a mentionat, la randul sau, directorul general adjunct al Groupama Asigurari, Stefan Dicu.

"In prezent, asiguratorii dau asigurari de somaj numai atasate la asigurarile de viata. Sunt o mica particica. Acum incep sa fie cerute de banci pentru a avea o acoperire mai mare pentru creditele pe care le dau", a mai spus Dicu, precizand ca, astfel, banca are o protectie suplimentara, in sensul ca daca intra clientul in somaj banca isi poate recupera ratele.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#asiguratori, #asigurari, #somaj , #Stiri Locuri de munca