Asigurarile si abonamentele la clinici, beneficiile preferate de romani la slujba

Miercuri, 14 Octombrie 2009, ora 17:03
1364 citiri

Romanii prefera ca beneficii la locul de munca asigurarile si abonamentele la clinici, arata un studiu realizat de Mednet Marketing Research Center, informeaza NewsIn.

"Mai mult de o cincime (21,5%) dintre angajatii bucuresteni si 19,1% dintre angajatii din provincie iau in calcul o asigurare privata de sanatate ca beneficiu suplimentar pentru care ar opta la locul de munca", a declarat Monica Cabat, coordonator proiect in cadrul Mednet, la Conferinta Nationala a Pensiilor Private.

Pensia privata facultativa se afla pe locul al treilea intr-un top al beneficiilor la locul de munca luate in calcul de romani, cu numai 11,3% dintre angajatii din Bucuresti si 10,2% dintre cei care lucreaza in alte localitati.

Abonamentele la o clinica medicala privata sunt preferate de 19,3% dintre angajatii bucuresteni si de 18,8% dintre cei din alte localitati din tara.

Studiul a fost realizat in perioada 2-14 aprilie 2009 si la el au participat persoane cu varste cuprinse intre 22 si 65 ani inclusiv, din Bucuresti si orase cu mai mult de 100.000 de locuitori.

Atat pentru bucuresteni, cat si pentru salariatii din provincie, cele mai putin atractive beneficii suplimentare sunt bonurile de cadouri, training-urile organizate de angajator si bonurile de masa.

Media contributiei lunare pe care respondentii ce intentioneaza sa contracteze o pensie privata facultativa ar fi dispusi sa o plateasca este de 135,34 lei in Bucuresti si 105,03 lei in provincie, se mai arata in studiu. 

#asigurari, # angajati, # pensie facultativa, # beneficii, # sanatate, # bonusuri , #Stiri Locuri de munca