Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Anunțurile de joburi care includ și salariul oferit sunt mai atractive pentru cei care își caută de muncă: au cu 40% mai multe aplicări

Anunțurile de joburi care includ și salariul oferit sunt mai atractive pentru cei care își caută de muncă: au cu 40% mai multe aplicări

Anunţurile pentru locuri de muncă în care se publică marja salarială înregistrează cu 40% mai multe aplicări din partea candidaţilor, arată o statistică realizată de o platformă de recrutare online.

Conform datelor BestJobs, publicate joi, 3 noiembrie, procentul celor interesaţi să ştie această informaţie, în momentul aplicării, a ajuns la 98%, iar dintre aceştia, 24% spun că ar prefera ca anunţul de job să menţioneze măcar marja salarială, o formă de transparentizare acceptată.

De asemenea, aproape jumătate (49%) dintre recrutori consideră ca fiind cea mai eficientă prezentare a salariului în anunţul de angajare.

Peste un sfert dintre joburile active pe platformă (27%) afişează oferta salarială, sub forma unui interval. În acest context, aceste anunţuri atrag cu 40% mai multe CV-uri.

"Pentru a încuraja acest demers, BestJobs oferă statistici salariale pentru cele mai frecvente roluri deschise de marii angajatori din ţară şi din străinătate, atât recrutorilor în procesul de completare a anunţului, oferindu-le informaţii relevante din piaţă, dar şi candidaţilor, în cazul anunţurilor fără ofertă financiară.

Statisticile salariale afişate de BestJobs sunt calculate pe baza datelor din istoricul intern al platformei, a celor din surse publice (INS sau Ministrul Muncii), dar şi a celor oferite de candidaţi în urma angajării, ţinând seama de nivelul de experienţă, de domeniu şi de zona geografică. Aceste analize sunt disponibile şi în Ghidul Salariilor 2022", se menţionează într-un comunicat de presă al companiei.

Potrivit sursei citate, 60% dintre angajatori iau în calcul să transparentizeze salariile angajaţilor, chiar dacă doar pe anumite niveluri, în timp ce mai mult de jumătate dintre recrutori afirmă că dacă ar aduce cu peste 50% mai mulţi candidaţi la poziţiile disponibile, compania pentru care lucrează ar lua în considerare publicarea unui interval salarial în anunţurile de angajare.

BestJobs este una dintre cele mai importante platforme de recrutare online din România, cu o experienţă de peste 20 ani în domeniu. În orice moment, pe platformă sunt peste 4,6 milioane de profesionişti conectaţi la piaţa muncii, mai mult de 40.000 de joburi şi mii de freelanceri, agenţi de recrutare sau specialişti în dezvoltare profesională şi personală. ...citeste mai departe despre "Anunțurile de joburi care includ și salariul oferit sunt mai atractive pentru cei care își caută de muncă: au cu 40% mai multe aplicări" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 549 ori
Citeste mai multe despreanunturi joburi informatii salariu atragere