Antreprenorii continua sa-si creasca numarul angajatilor in 2013

Miercuri, 10 Iulie 2013, ora 12:10
1815 citiri
Antreprenorii continua sa-si creasca numarul angajatilor in 2013

Antreprenorii dau dovada de o rezistenta remarcabila, in pofida contextului economic dur, si se declara optimisti in privinta planurilor lor de recrutare pentru viitoarea perioada, se arata in studiul EY - Global job creation, derulat pe baza raspunsurilor a 200 de antreprenori selectati in cadrul competitiei internationale EY Entrepreneur Of The Year® (EOY).

Potrivit studiului, 73% dintre femeile antreprenor au in plan sa isi mareasca numarul de angajati in acest an, fata de 69% dintre antreprenorii barbati.

78% din totalul antreprenorilor chestionati, atat barbati cat si femei, au declarat ca factorul determinant in privinta planurilor lor de angajare de personal pentru 2013 este cresterea productiei de bunuri si a furnizarii de servicii oferite de firmele lor.

Femeile antreprenor au mai multa incredere ca economia tarilor in care activeaza se indreapta intr-o directie buna - 88% fata de 71% dintre barbati.

Acest optimism este foarte bine ilustrat de cazul celor 49 de antreprenori castigatori ai titlului World Entrepreneur Of The Year.

Astfel, in pofida contextului economic global dificil, veniturile cumulate ale acestor antreprenori s-au dublat in ultimii trei ani, ajungand impreuna la 40 de miliarde USD. De asemenea, acestia si-au marit echipele de angajati cu peste 40%, ajungand la mai mult de 200.000 de persoane.

Antreprenorii continua sa recruteze

Se vor crea posturi pentru "personal experimentat (non-management), asa cum au afirmat 51% dintre antreprenorii chestionati, in timp ce doar 14% au spus ca vor recruta "incepatori cu studii superioare" si 26% "incepatori fara studii superioare".

2013 Anul productivitatii

O schimbare semnificativa remarcata in acest an este faptul ca antreprenorii fac investitii sustenabile in productivitate.

Cu toate ca raspunsul cel mai intalnit arata ca angajarile sunt facute pentru a intra pe piete noi (74%, in 2012, si 63%, in 2013), un mare numar dintre respondenti au afirmat ca fac recrutari in vederea cresterii productivitatii. Acest procent a crescut semnificativ, de la 28% in 2012, la 45% in acest an.

Pe piata romaneasca oamenii de afaceri nu sunt la fel de optimisti, 26% estimeaza o crestere a numarului de angajati in acest an, in timp ce 55% dintre ei nu vor face angajari in 2013, a declarat Bogdan Tenu, Senior Manager in cadrul departamentului de asistenta in tranzactii.

Conform unui alt studiu recent, trasaturile care diferenta pentru angajatorii romani in cautare de oameni noi sunt: atitudinea potrivita, calitatea competentelor profesionale si inteligenta emotionala.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#echipa angajati antreprenori, #plan recrutare, #studiu antreprenori, #personal experimentat , #Stiri Locuri de munca