ANOFM: proiecte europene care elimina cozile din institutiile publice

Joi, 09 Septembrie 2010, ora 00:48
2353 citiri
ANOFM: proiecte europene care elimina cozile din institutiile publice

Presedintele Agentiei Nationale de Ocupare a Fortei de Munca (ANOFM), Silviu Bian, sustine ca doua proiecte cu finantare europeana lansate, miercuri, la Cluj-Napoca, au rolul de a elimina "dusmanii cetatenilor" si ai institutiilor publice, si anume cozile. 

Bian a declarat, miercuri, ca de serviciile oferite de cele doua proiecte ale Agentiei Judetene de Ocupare a Fortei de Munca (AJOFM) Cluj, "Functionarul electronic" si call center-ul "Apelati centrul electronic de mediere a muncii", vor beneficia somerii si alti cetateni din judetele Cluj si Alba.

"Cele doua proiecte lansate de AJOFM Cluj, 'Functionarul electronic' si call center-ul 'Apelati centrul electronic de mediere a muncii', care au o valoare de peste sapte milioane de euro, vor elimina dusmanii nostri si ai cetatenilor, cozile.

Cetatenii si somerii din doua judete, Cluj si Alba, sunt cei care vor beneficia de serviciile oferite", a spus Bian. Directorul AJOFM Cluj, Daniel Don, a declarat, la randul sau, ca prin implementarea proiectului de call center se urmareste, printre altele, scaderea ratei somajului in Regiunile Nord-Vest si Centru cu 30 la suta.

"Ne propunem si cresterea cu 30 la suta a incadrarii in munca a somerilor, someri tineri, someri peste 45 de ani sau de lunga durata.

De asemenea, urmarim si accesul gratuit la call center al tuturor somerilor din judetele Cluj si Alba", a spus Don.

Potrivit acestuia, celalalt proiect, "Functionarul public", isi propune cresterea cu 50 la suta a ofertelor de locuri de munca vacante si cresterea cu 30 la suta a incadrarii in munca a somerilor din judetele Cluj si Alba intr-un interval redus de timp.

Cele doua proiecte au dus la crearea a 57 de locuri de munca.

La lansarea proiectelor au participat prefectul Florin Stamatian, primarul Sorin Apostu, parlamentari de Cluj, sefi de servicii deconcentrate. 

#anofm, #proiecte europene, #locuri de munca , #Stiri Locuri de munca