Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

ANOFM ofera peste 7.000 de slujbe vacante la bursa de la Roma, pe langa cele 1.500 in constructii

ANOFM ofera peste 7.000 de slujbe vacante la bursa de la Roma, pe langa cele 1.500 in constructii
Autoritatile romane, care organizeaza bursa locurilor de munca de la Roma, din 23 februarie, ofera peste 8.500 de locuri de munca pentru romanii care vor sa se intoarca in tara, din care 1.500 sunt oferite de firmele de constructii, iar restul de Agentia pentru Ocupare.

Presedintele Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM), Ionel Muscalu, a declarat, joi, ca romanii care vor participa la bursa de joburi din Italia vor avea posibilitatea sa aleaga atat din oferta de 1.500 de locuri de munca in constructii, cat si din cele peste 7.000 de slujbe vacante pe care le ofera institutia.

"ANOFM se duce in Italia cu o oferta de peste 7.000 de locuri de munca pe care angajatorii le-au inregistrat la noi. Dintre acestea, peste 4.000 ar putea fi ocupate, pentru ca sunt pentru muncitori calificati sau inalt calificati, ca de exemplu ingineri, iar salarile au ajuns si in Romania sa fie apropiate de cele din UE. Restul de aproximativ 3.000 de locuri de munca sunt pentru muncitori necalificati, iar aici am dubii ca vom avea succes, pentru ca romanii prefera sa munceasca in alte state ca necalificati decat la noi, unde salariile sunt inca mici", a spus Muscalu.

Potrivit oficialilor ANOFM, la bursa din 23 februarie, de la Roma, vor participa zece firme de constructii din Romania, care vor sa atraga romanii plecati in strainatate prin pachete salariale consistente. Muscalu a precizat ca si in Romania sunt anumite specializari din constructii unde salariile sunt comparabile cu cele din UE, iar pe langa salarii, angajatorii mai ofera si alte facilitati, precum tichete de masa si cazare.

Pe langa oferta de locuri de munca, autoritatile romane care se duc la Roma ii vor informa pe muncitori, mai ales pe cei care lucreaza la negru, care le sunt drepturile in Italia si de ce facilitati beneficiaza daca se angajeaza legal si platesc contributii de asigurari sociale.

Muscalu a mai precizat ca pentru a populariza bursa de la Roma, Ministerul Muncii si ANOFM au colaborat cu ambasada, consulatele, biserca sau cu diferite asociatii de romani din Italia. Evenimentul se va desfasura la sediul Centrului pentru Migratie, Azil si Integrare Sociala, Via Assisi nr 41.

Potrivit oficialilor ANOFM, in zona Lazio-Roma lucreaza legal, in domeniul constructiilor, aproximativ 17.000 de romani, iar potrivit datelor neoficiale tot atatia romani lucreaza la negru.

<a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1412 ori