Angajatorii pot obliga salariatii sa plateasca pagubele materiale

Luni, 29 Noiembrie 2010, ora 23:42
2211 citiri
Angajatorii pot obliga salariatii sa plateasca pagubele materiale

Angajatorii vor avea dreptul sa oblige salariatii sa plateasca pagubele materiale inregistrate din vina acestora, intr-un termen care porneste de la 30 zile de la data comunicarii, si le vor retine din salariu contravaloarea pagubei daca acesta refuza sa achite suma in termenul stabilit, potrivit Mediafax. 

"In situatia in care angajatorul constata ca angajatul sau a provocat o paguba din vina si in legatura cu munca sa, va putea solicita angajatului, printr-o nota de constatare si evaluare a pagubei, recuperarea contravalorii acesteia intr-un termen care nu va putea fi mai mic de 30 de zile de la data comunicarii.

In cazul in care angajatul refuza restituirea in termenul stabilit, angajatorul va putea recupera contravaloarea pagubei din salariul angajatului in cauza", se arata in proiectul de modificare a Codului Muncii, obtinut de MEDIAFAX.

Salariatii vor fi exceptati de raspundere doar pentru pagubele provocate de forta majora sau de alte cauze neprevazute si care nu puteau fi inlaturate ori pentru pagube care se incadreaza in riscul normal al serviciului. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#angajatori, #codul muncii, #pagube materiale, #salariati , #Stiri Locuri de munca