Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Angajatorii din UE ofera 795 locuri de munca pentru romani, prin reteaua EURES

Angajatorii din UE ofera 795 locuri de munca pentru romani, prin reteaua EURES

Angajatorii din opt state ale Uniunii Europene (UE) ofera 795 locuri de munca pentru lucratorii romani, prin reteaua EURES, potrivit site-ului Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM).

Firmele din Republica Ceha au disponibile 255 locuri de munca pentru romani, cele din Polonia - 258, Slovacia - 106, Letonia - 100, Lituania - 67, Spania - cinci, Franta - trei si Finlanda - un loc de munca.

In Letonia sunt disponibile locuri de munca de sofer de autobuz, cu un salariu de 644 euro/luna, in Polonia - zugrav, betonist, tamplar, cu salarii de 1.200 - 1.800 euro, in Slovacia - sofer de tir, 800 de euro, in Finlanda - operator in industria laptelui - 1.500 euro, iar in Franta - lucrator in constructii, 14.460 euro/an.

EURES este o retea din care face parte si ANOFM, odata cu aderarea Romaniei la UE, si care a fost creata ca sa faciliteze libera circulatie a lucratorilor in interiorul Spatiului Economic European, inclusiv in Elvetia.

Principalele obiective ale EURES sunt informarea, consilierea si indrumarea potentialilor lucratori mobili asupra oportunitatilor de angajare ca si asupra conditiilor de munca si de viata din Spatiul Economic European si asistarea angajatorilor care doresc sa recruteze lucratori din alte tari.

Pentru atingerea acestor obiective, la nivelul fiecarei agentii teritoriale de ocupare exista cate un consilier EURES, ale carui coordonate pot fi gasite pe pagina de Internet. Rolul consilierilor este de a media relatia dintre angajatorii romani dar si straini dornici sa recruteze forta de munca.

Romanii care doresc sa lucreze in UE pot apela la consilierul EURES pentru completarea CV-ului si pentru traducerea lui intr-o limba straina.


Bloombiz
(Sursa: Rompres)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1459 ori