Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Angajatorii din UE ofera 614 locuri de munca pentru romani, prin reteaua Eures

Angajatorii din UE ofera 614 locuri de munca pentru romani, prin reteaua Eures

Angajatorii din sase state ale Uniunii Europene (UE) ofera 614 locuri de munca pentru lucratorii romani, prin reteaua Eures, informeaza Agentia Nationala pentru Firmele din Republica Ceha au disponibile 255 locuri de munca pentru romani, cele din Slovacia - 107, Letonia - 100, Ungaria - 70 si Spania - 15.


Cele mai multe ocupatii solicitate de angajatorii straini sunt din constructii, agricultura, transport, industria prelucratoare, IT.
Eures este o retea din care face parte si ANOFM, odata cu aderarea Romaniei la UE, si care a fost creata ca sa faciliteze libera circulatie a lucratorilor in interiorul Spatiului Economic European, inclusiv in Elvetia.

Principalele obiective ale Eures sunt informarea, consilierea si indrumarea potentialilor lucratori mobili asupra oportunitatilor de angajare ca si asupra conditiilor de munca si de viata din Spatiul Economic European si asistarea angajatorilor care doresc sa recruteze lucratori din alte tari.

Pentru atingerea acestor obiective, la nivelul fiecarei agentii teritoriale de ocupare exista cate un consilier Eures, ale carui coordonate pot fi gasite pe pagina de Internet. Rolul consilierilor este de a media relatia dintre angajatorii romani dar si straini dornici sa recruteze forta de munca.


Bloombiz
(Sursa: Rompres)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 982 ori