Angajatii SNLO vor intra in somaj tehnic la sfarsitul lunii martie, pentru doua saptamani

Marti, 23 Februarie 2010, ora 14:57
1770 citiri
Angajatii SNLO vor intra in somaj tehnic la sfarsitul lunii martie, pentru doua saptamani

Cei peste 8.500 de angajati ai Societatii Nationale a Lignitului Oltenia (SNLO) vor intra in somaj tehnic la sfarsitul lunii martie, pentru doua saptamani, din cauza cererii scazute de carbune din ultima perioada, transmite corespondentul NewsIn.

Astfel, in perioada 29 martie - 11 aprilie, minerii vor sta acasa, conducerea SNLO sperand ca prin aceasta masura sa obtina o reducere a cheltuielilor cu peste 200.000 de lei. "In prezent, livrarile de carbune ale societatii sunt scazute, cererea fiind mica fata de alte perioade.

In luna februarie, avem o livrare de un milion de tone, fata de 1,35 milioane de tone de carbune cat ar trebui. De aceea, vom lua masura intrarii in somaj tehnic, am discutat masura cu sindicatele si au fost de acord. Se mai fac si economii astfel", a declarat Daniel Burlan, directorul SNLO.

Burlan a mai spus ca minerii vor sta acasa si de Paste, cand, de obicei, isi luau zile libere. Angajatii SNLO au mai stat acasa si in perioada 24 decembrie 2009 - 11 ianuarie 2010, masura fiind luata tot din cauza cererii scazute de carbune. Societatea Nationala a Lignitului Oltenia se afla in subordinea Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri si are ca obiect principal de activitate extragerea si comercializarea lignitului.

In acest an, este prevazuta disponibilizarea a 300 de angajati de la SNLO. Compania a inregistrat anul trecut pierderi de 50 de milioane de lei, duble fata de cele din 2008, iar productia de lignit a SNLO a scazut cu 20%, la 14,44 milioane tone. "Pierderile din 2009 s-au ridicat la 50 milioane lei, din cauza penalitatilor pentru plata cu intarziere a obligatiilor la bugetul consolidat, in crestere fata de pierderile de 25 milioane lei din 2008, care s-au datorat scaderii activitatii de productie. In plus, avem de incasat 370 milioane lei de la termocentrale.

Au fost totodata disponibilizati 472 salariati, pentru care s-au acordat salarii compensatorii, iar productia a scazut ca urmare a reducerii cererii", a declarat, la inceputul acestei luni, pentru NewsIn, directorul general al societatii, Daniel Burlan. 

#angajati, # somaj, # SNLO, # disponibilizari , #Stiri Locuri de munca