Angajatii CNA isi vor lua esalonat cele 10 zile de concediu fara plata

Joi, 03 Septembrie 2009, ora 12:20
1603 citiri
Angajatii CNA isi vor lua esalonat cele 10 zile de concediu fara plata

Inspectorii Consiliului National al Audiovizualului (CNA) ar putea avea in septembrie, octombrie si noiembrie, un program de lucru redus, iar ceilalti angajati vor merge pe formula unei esalonari a zilelor de concediu pe cele trei luni a anuntat, joi, presedintele CNA, Rasvan Popescu.

"In privinta inspectorilor nu putem intrerupe activitatea si cred ca vom merge pe o diminuare a programului de lucru. In legatura cu ceilalti angajati, vom alege esalonarea zilelor de concediu, pe formula 4-3-3, pe cele trei luni.

In bugetul CNA, banii nu mai exista, dupa rectificare. Acesti bani ne-au fost luati inapoi la buget. A refuza cele 10 zile de concediu fara plata, duce la a fi platit mai putin, la munca voluntara", a mai spus Popescu, in deschiderea sedintei CNA de joi.

Executivul
isi va asuma raspunderea pe un proiect de Lege care prevede ca ordonatorii principali de credite pot decide daca angajatii vor avea 10 zile de concediu fara plata in intervalul septembrie - noiembrie, masura in urma careia ar urma sa se economiseasca la buget 1,5 miliarde lei, potrivit calculelor Finantelor.

Pana la inceputul saptamanii viitoare, CNA trebuie sa trimita decizia catre Ministerul de Finante, a anuntat Rasvan Popescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#angajati, #cna, #concediu, #plata, #bugetari, #executiv , #Stiri Locuri de munca