Ambasadorii au salariul de baza mai mari decat cel al ministrului de externe

Luni, 31 Mai 2010, ora 16:43
2672 citiri
Ambasadorii au salariul de baza mai mari decat cel al ministrului de externe

Cel mai mare salariu din MAE, de 9.292 lei, este incasat de secretarul general al institutiei, care castiga cu aproape o treime mai mult decat ministrul, acesta din urma fiind depasit, in ceea ce priveste salariul de baza, de secretarul general adjunct, precum si de ambasadori, precizeaza NewsIn.

Potrivit datelor publicate pe site-ul MAE, trei functii din MAE - secretar general, secretar general adjunct si ambasador - sunt remunerate mai bine decat cea de ministru de externe, care are acelasi salariu de baza ca secretarii de stat.

Ministerul de Externe are cinci secretari de stat, doi subsecretari de stat, un secretar general si un secretar general adjunct.

Potrivit statutului MAE, secretarul general, impreuna cu secretarul general adjunct, asigura stabilitatea functionarii ministerului, continuitatea conducerii si realizarea legaturilor functionale intre structurile ministerului.

Potrivit datelor MAE, salariul de baza al ministrului de externe si al secretarilor de stat este de 6.614 lei, in timp ce secretarul general castiga 9.292 lei, iar secretarul general adjunct 8.807 lei.

Un ambasador are un salariu de baza de 7.514 lei.

MAE precizeaza ca persoanele care ocupa functii de conducere beneficiaza de o indemnizatie de conducere, calculata in procente la salariu de baza (inclusa in salariul de baza), astfel:

a. Director general, secretar general 55 (%);

b. Director general adjunct, director,director de cabinet, secretar general adjunct 50 (%);

c. Director adjunct 40 (%) ;

d. Sef serviciu 30 (%) ;

e. Sef birou 25 (%).

Un ministru plenipotentiar primeste un salariu de baza de 6.144 lei, in timp ce ministrul consilier are 5.396 lei.

Consilierul diplomatic castiga un salariu de baza de 5.009 lei, urmat de secretarul I, cu 4.625 lei.

Pentru functia de secretar II, un angajat al Ministerului de Externe este remunerat cu un salariu de baza de 4.239 lei, in timp ce secretarul III are 3.853 lei.

Un atasat din cadrul MAE castiga un salariu de baza de 2.449, in timp ce un consilier relatii I incaseaza 4.353 lei.

Functia de consilier relatii II este remunerata cu 3.618 lei, urmata de cea de consilier relatii III, cu 2.995 lei.

Un referent relatii I, cu studii studii superioare, are un salariu de baza de 2.268 de lei, in timp ce referentul relatii II castiga 1.955 lei.

In schimb, un referent relatii I, cu studii medii, primeste un salariu de 2.505 lei.

Un cancelarist relatii I, cu studii postliceale, are un salariu de baza de 2.698 lei, iar functia de cancelarist relatii I, cu studii medii, are 2.357 lei.

Functia de referent relatii I, cu studii de scurta durata, este remunerata cu 2.568 lei, urmata de cea de referent relatii I, cu studii medii, cu 2.505 lei. Un referent relatii II, cu studii medii, castiga, de asemenea, 1.173 lei, in timp ce curier relatii I, cu gimnaziul, are salariul de baza de 1.452 lei.

Cel mai mic salariul in Ministerul roman de Externe este primit, potrivit tabelului, de curier relatii II, cu gimnaziu, care are un salariu de baza de 715 lei.

Ministerul de Externe precizeaza ca la salariul de baza mentionat se pot adauga, in functie de conditiile specifice de desfasurare a activitatii, o indemnizatie de pana la 15% calculata asupra salariului de baza, pentru cifrul de stat si un spor de pana la 15% din salariul de baza, proportional cu timpul efectiv lucrat in conditii de munca grele, vatamatoare sau periculoase. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#baza, #mae, #salariu, #sporuri , #Stiri Locuri de munca