Ajunul Anului Nou: momentul schimbarilor pentru 2011

Joi, 30 Decembrie 2010, ora 14:52
2820 citiri
Ajunul Anului Nou: momentul schimbarilor pentru 2011

Oricine poate face promisiuni in Ajun de Revelion, cand entuziasmul si darnicia ii cuprinde pe toti, insa indeplinirea acestora este partea cu adevarat dificila pentru multi dintre noi. Inainte de a te da batut in fata eforturilor de schimbare, ai putea sa pui in aplicare sugestiile oferite de WikiHow.com. 

Promisiunile pentru noul an nu trebuie sa fie iesite din comun

Chiar daca noaptea dintre ani reprezinta un nou inceput, nu te astepta ca din zilele imediat urmatoare viata ta sa se schimbe cu totul.

Fii realist si foloseste Ajunul Anului Nou drept “catalizator” pentru viitoarele tale miscari.

Stabileste planuri realizabile

Analizeaza diferite aspecte din viata ta si da-ti seama ce functioneaza si ce nu.

In loc sa iti stabilesti aceleasi tinte pe care nu ai reusit niciodata sa le indeplinesti, precum renuntatul la fumat sau sa slabesti, alege un alt plan in care este suficienta si o imbunatatire, nu neaparat o schimbare radicala.

Nu te aglomera cu promisiuni, ci fa-ti o lista cu zece dintre cele mai importante si pregateste-te sa le abordezi pe rand.

Concentreaza-te pe cate o schimbare

In loc sa incerci sa faci mai multe schimbari majore in acelasi timp, divizeaza sarcinile in obiective mici si concentreaza-te asupra rezolvarii  fiecaruia, pe rand.

In acest mod, concentrarea si energiile tale nu se vor risipi atat de usor, iar problema abordata de tine isi va pastra prioritatea.

Integreaza schimbarea intr-o rutina si incet, incet va deveni si ea parte din obiceiurile zilnice.

Foloseste o abordare pozitiva

Evita sa folosesti formularile negative de tipul “nu poate fi atat de greu sa fac asta” si axeaza-te pe aspectele pozitive ale activitatii.

Te vei simti mult mai motivat daca subliniezi beneficiile, decat daca te concentrezi asupra dezamagirii produse in cazul in care nu indeplinesti promisiunea.

Aplica schimbarea treptat

O schimbare implementata cu forta intr-o singura zi nu te va ajuta sa iti atingi obiectivele.

Daca vei incerca sa renunti la dulciuri dintr-o data, tot ce vei reusi sa faci ar fi sa cedezi tentatiei si sa consumi o ciocolata intreaga, la sfarsitul zilei.

De exemplu, redu treptat cantitatea de ciocolata pana nu vei mai simti nevoia de a o include in mesele zilnice si atunci vei putea considera ca ti-ai indeplinit cu succes o promisiune pentru 2011.

Ai nevoie de cel putin 21 de zile pentru a te obisnui cu noile obiceiuri si a renunta la cele vechi.

Cauta sustinerea celorlalti

Vorbeste cu prietenii si familia despre promisiunile pe care ti le-ai facut pentru 2011, acestia iti vor oferi toata sustinerea ca sa iti indeplinesti obiectivele.

Ei te vor sustine in cazul in care te vei da batut si vei renunta la tot ce ti-ai pus in plan sa realizezi.

Analizeaza-ti progresele

Organizeaza-ti obiectivele in etape clare, pentru a putea urmari progresele pe care le faci.

Analizeaza ultimele luni si da-ti seama ce a functionat si ce nu, si aplica mici ajustari acolo unde este nevoie.

Construieste obiective pe baza celor propuse in noaptea de Revelion

Cand realizezi un obiectiv, ai putea sa iti dai seama ca el te ajuta sa iti imbunatatesti si alte aspecte din viata ta personala si chiar profesionala.

In aceeasi idee, daca iti propui sa renunti la un obicei, cauta un substitut placut si diferit fata de ce ai incercat pana acum, pentru a-ti distrage atentia de la vechiul obicei.

Marcheaza fiecare realizare

Nu uita sa sarbatoresti fiecare succes, cu conditia sa nu transformi evenimentul intr-un pretext pentru a incalca promisiunea facuta pentru noul an.

Daca iti propui sa renunti la alcool, nu este cazul sa te recompensezi cu un pahar de vin pentru o reusita.

Alege mai degraba sa iti cumperi perechea de ochelari pe care ti-o doreai sau doua bilete la cel mai apropiat concert, vei fi mult mai castigat din orice perspectiva.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#ajun, #an nou, #schimbare, # revelion , #Stiri Locuri de munca