Ai primi ordine de la o masinarie? Angajatii al caror sef este un robot

Duminica, 13 Septembrie 2015, ora 20:07
1100 citiri
Ai primi ordine de la o masinarie? Angajatii al caror sef este un robot
Foto: Hitachi

Ideea ca robotii si algoritmii vor prelua locurile de munca ocupate de oameni constituie o preocupare comuna cu privire la viitor.

Automatizarea a facut deja ca prezenta oamenilor in locuri ce variaza de la fabrici la call center sa fie de prisos. Insa, in cautarea perpetua a poductivitatii, nu sunt vizati doar angajatii de rand. O noua forma de management hiper-eficient, produs al tehnologiei, se contureaza.

Seful robot a devenit o realitate pentru angajatii companiei japoneze Hitachi, care primesc ordine de la un program de inteligenta artificiala.

Programul a fost conceput pentru a spori eficienta, insa pentru unii ar putea reprezenta un pas mai aproape de un viitor sumbru in care oamenii sunt controlati de roboti, scrie Daily Mail.

Crezi ca esti imposibil de inlocuit? Slujbe surprinzatoare pe care robotii le au deja

Un test a aratat ca productivitatea a crescut cu 8 la suta intr-un depozit in care a fost aplicata noua tehnologie, comparativ cu unul in care echipa a ...citeste mai departe despre "Ai primi ordine de la o masinarie? Angajatii al caror sef este un robot" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#robot sef, #automatizare locuri munca, #roboti joburi , #Stiri Locuri de munca