AGROSTAR reclama MADR la UE si OIM pentru modul in care s-au facut restructurarile in minister

Luni, 19 Iulie 2010, ora 15:56
1188 citiri
AGROSTAR reclama MADR la UE si OIM pentru modul in care s-au facut restructurarile in minister

Federatia AGROSTAR anunta ca va informa Uniunea Europena (UE)si Organizatia Internationala a Muncii (OIM) cu privire la faptul ca Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) nu a consultat partenerii sociali in cazul restructurarii ministerului si a unor unitati din subordinea acestuia, informeaza NewsIn.

"Discutarea proiectului de Hotarare de Guvern privind restructurarea era mai mult decat necesara deoarece, in cadrul anumitor institutii din subordinea MADR, ne aflam in situatia unor concedieri colective, cum este cazul Agentiei Nationale de Ameliorare si Reproductie in Zootehnie "Prof. Dr. G.K. Constantinescu" si cel al Agentiei Nationale de Consultanta Agricola", a declarat luni presedintele AGROSTAR, Stefan Niculae.

AGROSTAR considera ca Ministerul Agriculturii nu a respectat art.2 lit. b din Hotararea de Guvern nr. 369/2002 care dispune "consultarea obligatorie a partenerilor sociali asupra initiativelor legislative sau de alta natura cu caracter economico-social " si nu a tinut cont de faptul ca "dialogul social european este o componenta unica si indispensabila a modelului social european, cu o baza clar definita in Tratatul CE" .

Federatia AGROSTAR a fost infiintata 1990 si numara peste 38.000 de membri, avand in componenta sa peste 150 de sindicate din toate ramurile agriculturii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#concedieri colective madr agrostar , #Stiri Locuri de munca