Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Afirmatiile privind reducerea salariilor functionarilor publici sunt false

Afirmatiile privind reducerea salariilor functionarilor publici sunt false

Afirmatiile privind reducerea salariilor functionarilor publici prezentate duminica de secretarul general al Partidului Conservator, Codrin Stefanescu, sunt false, precizeaza biroul de presa al Guvernului.

,,Guvernul nu reduce salariile functionarilor publici, si chiar a decis, in ultima sa sedinta, majorarea acestora, dar si a salariilor altor categorii de personal bugetar,, ,se arata intr-un comunicat al Guvernului.

Astfel, functionarii publici vor beneficia de trei majorari salariale pe parcursul anului 2007: o crestere cu 5 la suta incepand cu luna ianuarie, o crestere cu 2 la suta din luna aprilie si cu 11 la suta din luna octombrie. La nivelul anului 2007, majorarea de care va beneficia aceasta categorie de personal va fi de 18,88 la suta.

Tot in sedinta din 24 ianuarie, Guvernul a aprobat si majorarile salariale pentru personalul auxiliar din cadrul instantelor judecatoresti si al parchetelor de pe langa acestea, precum si din cadrul altor unitati din sistemul justitiei. Acestia vor beneficia de o majorare totala a salariilor de 19,95 la suta in anul 2007, care va fi acordata in trei etape: o majorare de 5 la suta incepand cu luna ianuarie, de 2 la suta din luna aprilie si de 12 la suta din luna octombrie.

In urmatoarea sedinta de Guvern vor fi analizate actele normative referitoare la majorarile salariale care se vor acorda in anul 2007 altor categorii de personal bugetar, respectiv majorarile salariale pentru personalul contractual, pentru cadrele didactice si personalul auxiliar din invatamant, precum si pentru personalul din domeniul sanatatii.

<b>Bloombiz</b>
(Sursa: <a href=http://www.rompres.ro/ target=_blank>Rompres</a>)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 890 ori