Adriana Dutescu: Juramintele MBA, un exercitiu de imagine pentru scolile de business

Joi, 30 Iunie 2011, ora 11:02
4403 citiri
Adriana Dutescu: Juramintele MBA, un exercitiu de imagine pentru scolile de business

Scolile de business sunt din ce in ce mai interesate de ideea unui juramant la finalul programelor de MBA, urmand astfel modelul absolventilor de la Harvard, care jura inca din 2009 sa isi puna conostintele in slujba binelui societatii. Obiceiul este insa unul si mai vechi, pornit de universitatile de medicina care practica Juramantul lui Hipocrate. 

La nivel mondial, 250 de scoli s-au aratat interesate de ideea unui juramant la absolvirea cursurilor de MBA, potrivit ZF.

Si totusi, exista riscul ca juramintele sa ramana doar niste cuvinte de promovare pentru scoli, daca absolventii nu dovedesc simtul etic in timpul studiilior.

Contactata de Bloombiz privind practicile MBA-ului Romano-Canadian, Adriana Dutescu, Prof. Univ. si Director al Bucharest School of Management a declarat ca inca de la infiintarea programului au existat reguli deontologice si etice stricte incluse intr-un set de proceduri si standarde complexe.

Astfel, studentii care se inscriu isi asuma anagajamente ferme si sunt testati de-a lungul celor doi ani de cursuri cu privire la modul in care sunt respectate toate regulile de conduita si comportament asumate.

"Nu facem exceptie de la aceste reguli, indiferent de calitatile sau potentialul publicului nostru", a declarat Adriana Dutescu.

Cum va ajuta un asfel de juramant mediul de afaceri?

"Juramintele formale fac sens daca ai deja 'in sange' etica, daca ai un comportament corect si adecvat regulilor statuate intr-o societate civilizata, si nu numai in lumea afacerilor.

Sigur ca la nivel mediatic se realizeaza un exercitiu de imagine, mai ales pentru provider (Scolile de Business) dar pentru confortul pe termen lung al societatii ar trebui sa monitorizam si aplicarea pe termen lung a atitudinilor asumate la absolvire", sustine Directorul Bucharest School of Management. 

#adriana dutescu, #juramant mba, #mba, #scoli de business , #Stiri Locuri de munca