Admiterea la ASE, fara examen

Luni, 16 August 2010, ora 14:43
2393 citiri
Admiterea la ASE, fara examen

Academia de Studii Economice (ASE) a anuntat ca nu va mai organiza concurs de admitere pe baza de examen pentru cei care doresc sa se inscrie in anul I la o facultate din cadrul institutiei, incepand cu 2011.

Cei care vor sa se inscrie la o facultate din cadrul ASE se vor putea inscrie pe baza rezultatelor din liceu (media anilor de studii si media de la bacalaureat).

"La fel ca in fiecare an, in Senatul universitatii s-au discutat trei variante pentru organizarea admiterii: una cu examen de admitere, una prin care studentii erau declarati admisi pe baza rezultatelor din liceu si de la bacalaureat, dupa care se organiza concurs numai pentru ocuparea locurilor de la buget si varianta pe care am ales-o pentru 2011, si anume mutarea admiterii intr-un alt moment: pe parcursul semestrului I, studentii selectati vor avea de parcurs intre 5 si 7 examene, pe baza carora vor fi repartizati pe locurile de la buget si de la taxa", a declarat Dumitru Miron, prorectorul ASE, pentru Ziarul Financiar.

Academia de Studii Economice, care este formata din 11 de facultati, a avut anul trecut venituri totale de 50 de milioane de euro, potrivit informatiilor de pe site-ul institutiei.

Tot in 2009, ASE a incasat aproape 390.000 de euro din taxele de inscriere platite de cei aproximativ 5.800 de candidati, mai putin decat in 2008, cand institutia a incasat 422.000 de euro din aceste taxe. 

#admitere, #ase, #examen, #studenti , #Stiri Locuri de munca