Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Adeverinta de somaj a fost actualizata

Adeverinta de somaj a fost actualizata


Atunci cand inceteaza raporturile de munca cu un salariat, angajatorul trebuie sa elibereze acestuia o adeverinta din care sa rezulte stagiul de cotizare la somaj. Documentul este necesar pentru stabilirea dreptului la ajutor de somaj si contine baza lunara de calcul al contributiei individuale la bugetul asigurarilor de somaj. Angajatorul care refuza sa elibereze adeverinta risca o amenda contraventionala de pana la 5.000 lei.

Potrivit Legii nr. 76/2006, somerii carora le-au incetat raporturile de munca din motive neimputabile lor, beneficiaza de indemnizatie de somaj daca au un stagiu de cotizare de minimum 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei inregistrarii cererii si daca nu realizeaza venituri sau realizeaza, din activitati autorizate potrivit legii, venituri mai mici decat valoarea indicatorului social de referinta, in vigoare.

Citeste mai multe despre Adeverinta de somaj pe care angajatorii trebuie sa o elibereze salariatilor a fost actualizata pe AvocatNet.ro

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 2942 ori
Citeste mai multe despreadeverinta somaj adeverinta somaj 2014