Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Aderarea la UE a deschis portile studentilor romani

Aderarea la UE a deschis portile studentilor romani

Dupa ce Romania a devenit membra a Uniunii Europene au inceput sa curga avantajele. Spre exemplu, studentilor romani le este acum mai usor sa studieze la universitati faimoase din Europa. Acum taxele s-au redus considerabil. In timp ce pana acum romanii plateau pentru un an de scolarizare si peste 10.000 de euro, in prezent ajung chiar si la cateva sute de euro.

Universitatea din Amsterdam ofera studentilor romani un an de studii contra 1519 de euro. Fata de cat plateau inainte, 3200 de euro, diferenta este considerabila, este de parere Marleen Enschede ,de la Facultatea de Stiinte o Universitatii Olandeze.

univ.jpg Pentru studentii dinafara Uniunii taxele pot ajunge si la 11.500 de euro la Universitatea din Maastricht, pe cand tinerii comunitari platesc doar 1.500 de euro.

La Universitatea din Bologna taxa este de 400 de euro, de zece ori mai mica fata de cea pentru studentii non-europeni. Si Austria dispune de oferte tentante, chiar mai mici decat in Romania. Pentru cursurile Universitatii din Viena membrii UE platesc 363 de euro, iar ceilalti 726 de euro.


"La Universitatea Worcester, un an de studii costa 3.070 de lire pentru un an de studii, iar pentru cursurile de master, taxa ajunge la 3.600 de lire sterline, in timp ce tinerii din afara Uniunii platesc 7.800 de lire", spune Christopher Taylor, de la departamentul de Recrutare si Marketing al institutiei.

Sa nu uitam insa si de cheltuielile adiacente de intretinere. Acestea pornesc de la 6.700 de lire si pot ajunge pana la 8.000 de lire.

Bloombiz


Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1095 ori